İngiltere'de kraliyet kutlamalarına iki prens arasındaki soğuk savaş damga vurdu

İngiltere'de kraliyet kutlamalarına iki prens arasındaki soğuk savaş damga vurdu
İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in tahttaki 70’inci yılı için düzenlenen kutlamalar, Prens William ile kardeşi Prens Harry arasında devam eden gerilimin gölgesinde kaldı. İngiliz basını, iki kardeşin Aziz Paul Katedrali’ndeki törende hiç selamlaşmamasını konuşuyor.

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in tahttaki 70’inci yılı için düzenlenen kutlamalara, Prens William ile kardeşi Prens Harry arasında devam eden gerilim damga vurdu. 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth Aziz Paul Katedrali’nde kendisi için düzenlenen Şükran Günü törenine rahatsızlandığı için katılmazken, kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD'ye yerleşen Prens Harry ile eşi Meghan Markle'ın yakın aile üyelerinden uzakta oturtulması dikkat çekti.

Törende Kraliçe Elizabeth'i, tahtın bir numaralı varisi olan oğlu Prens Charles temsil etti. Katedraldeki oturma düzeninde, Prens Charles, eşi Cornwall Düşesi Camilla ve Cambridge Dükü Prens William-Düşes Kate Middleton'ın yan yana oturması dikkat çekti.

Prens Harry ile eşi Meghan Markle ise katedralin diğer tarafında ikinci sırada, kraliyet ailesinin daha uzak üyeleriyle oturtuldu. İngiliz basını, bir zamanlar ayrılmaz ikili olarak görülen Prens William ile kardeşinin kamuoyu önünde herhangi bir şekilde selamlaşmadığına, hiç biraraya gelmediklerine, Prens Charles'ın ise Kate Middleton'ı özellikle yakın bir şekilde selamladığına dikkat çekti.

Prens Harry ile Meghan Markle, kraliyet ailesindeki görevlerinden feragat ederek ABD'ye yerleşmişti. Çift İngiliz magazin basınının Markle hakkındaki haberlerini eleştirirken, ABD'de de ünlü sunucu Oprah Winfrey'ye verdikleri röportajda kraliyet ailesinin ismini açıklamadıkları bir üyesini ırkçılıkla suçlamıştı. Prens William, bu suçlamanın ardından açıklama yaparak aile üyelerinin ırkçı olmadığını savunmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya