İngiltere'de Omicron kaynaklı ilk ölüm

İngiltere'de Omicron kaynaklı ilk ölüm
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede ilk kez bir kişinin koronavirüsün son varyantı Omicron'a yakalanması sonrası hayatını kaybettiğini açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Yapılabilecek en iyi şey biran önce güçlendirici aşıların yaptırılması" dedi, Omicron'un daha hafif bir varyantı olduğu fikrina kapılmamak gerektiği uyarısında bulundu. Ülkede ay sonuna kadar tüm yetişkinlerin aşılanması amaçlanıyor.

Paddington'da bir aşı merkezini ziyaret eden Johnson, "Ne yazık ki, evet, Omicron hastaneye kaldırılmalara yol açıyor ve ne yazık ki en az bir hastanın Omicron'dan öldüğü doğrulandı" diyerek ekledi:
"Dolayısıyla bunun virüsün bir şekilde daha hafif bir versiyonu olduğu fikrini bir kenara koymamız ve nüfus içinde çok hızlı yayıldığını kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Omicron dalgası geliyor."
Bu haftadan itibaren İngiltere bölgesinde 18 yaş üstü herkese destekleyici üçüncü doz aşı imkanı sunma kararına atıf yapan Johnson "Yapabileceğimiz en iyi şey destekleyici aşılarımızı olmak" dedi.

BBC'ye konuşan Sağlık Bakanı Sajid Javid de Omicron'un ülkede olağanüstü bir hızla yayıldığını söyledi. Javid, "Artık Londra'daki vakaların yüzde 40'ı Omicron" dedi.

Sajid Javid, Ocak ayına kadar bütün yetişkinlere gerçekten aşı yapılıp yapılamayacağı sorusuna, "Umuyorum mümkün olur. Her şeyimizi ortaya koyacağız" yanıtını verdi.

Javid, "Bu yeni varyant, Omicron, hakkında son bir haftada öğrendiğimiz şey, inanılmaz bir hızla yayıldığı. 2-3 günde bir vakalar ikiye katlanıyor. Salgında büyük bir dalga geliyor" dedi. (Kaynak: BBC Türkçe / Sputnik Türkiye)

Sağlık