İngiltere'de yeni kabinede yer alacak isimler belli oldu

İngiltere'de yeni kabinede yer alacak isimler belli oldu
Yeni Başbakan Starmer, ana muhalefetteyken gölge kabinede bulundurduğu isimleri bakanlık görevine getirdi.

Kısa Dalga - İşçi Partisi İngiltere’deki genel seçimlerde tarihi bir zafer kazanarak 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarına son verdi. Ülkenin yeni başbakanı olan Keir Starmer, gölge kabinesindeki isimlerle yeni hükümeti oluşturdu.

Başbakan olarak ulusa ilk seslenişden önce bugün Buckhingam Sarayı'nda Kral 3. Charles ile görüşen Starmer, Kral’dan, yeni hükümeti oluşturmak üzere yetki aldıktan birkaç saat sonra kabinesini belirledi.

İşçi Partisi'nin ana muhalefet döneminde de gölge başbakan yardımcılığı görevini yürüten Angela Rayner, yeni kabinede başbakan yardımcısı görevine atandı. Dışişleri Bakanlığı'na David Lammy, Savunma Bakanlığı'na John Healey, İçişleri Bakanlığı'na Yveet Cooper getirildi.

Maliye Bakanlığı'na atanan Rachel Reeves Birleşik Krallık’ın ilk kadın maliye bakanı oldu. Gölge kabinede de yer alan Reeves, Starmer’ın seçim kampanyasında da önemli bir rol oynamıştı.

Diğer bakanlıklar henüz kesinleşmemekle birlikte gölge kabinede yer alan isimlerin yeni kabinede yer alması bekleniyor. Adalet Bakanlığı'na Shabana Mahmood, Sağlık Bakanlığı'na Wes Streeting, Eğitim Bakanlığı'na Bridget Phillipson, Enerji Bakanlığı'na Ed Miliband, Hazine Bakanlığı'na Darren Jones, Ticaret Bakanlığı'na Jonathan Reynolds, Kültür Bakanlığı'na ise Thangam Debbonaire'nın atanması bekleniyor. (Dış Haberler)

Dünya