İngiltere'den Türkiye’ye 'sağlık turizmi' uyarısı: 17 vatandaşımız öldü, onaylı kuruluşları seçin

İngiltere'den Türkiye’ye 'sağlık turizmi' uyarısı: 17 vatandaşımız öldü, onaylı kuruluşları seçin
İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Ocak 2019'dan beri Türkiye'ye sağlık işlemleri için gelen 17 vatandaşının öldüğünü açıklayarak, bu seyahatler konusunda uyarıda bulundu. Bakanlık, ucuz tıbbi prosedürler için Türkiye'ye gelen vatandaşlarından, seçtikleri kuruluşların Sağlık Bakanlığı onay olup olmadığını araştırmalarını istedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, sağlık turizmi amacıyla Türkiye'ye gelen 17 İngiliz vatandaşının hayatını kaybettiğini açıklayarak uyarıda bulundu. Uyarı metninde, "Türkiye’ye tıbbi bir prosedür için gidiyorsanız, seçtiğiniz tıbbi tesisin Türkiye'deki yetkililer tarafından onaylandığından emin olmalısınız" denildi.

İngiliz basınındaki haberlerde, son dönemde giderek daha fazla kişinin özellikle saç ekimi, diş tedavisi ve meme implantı gibi estetik operasyonlar için Türkiye'ye geldiği, fiyatların İngiltere'dekine kıyasla çok daha uygun olduğu ve son dakikada rezervasyon yapılabildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan uyarıdaysa, Ocak 2019'dan bu yana Türkiye'de tedavi gören 17 İngiliz vatandaşının hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, "Tıbbi tesislerin standartları ve sundukları tedaviler dünya çapında büyük farklılıklar göstermektedir. Dolayısıyla, Türkiye'de tıbbi tedavi görmeyi düşünen İngiltere vatandaşları kendi araştırmalarını yapmalı" denildi.

İngiliz basınındaki haberlerde internette Türkiye'ye 'sağlık turizmi' sunan şirketler olduğu belirtilirken, Dışişleri açıklamasında da şu ifadeler yer aldı: "Yurtdışında göreceğiniz tıbbi tedavinizi ayarlamakta mali çıkarı olan özel şirketlere güvenmek akıllıca değil. Ocak 2019'dan bu yana, medikal turizm ziyaretinin ardından Türkiye'de 17 İngiliz vatandaşının öldüğünü biliyoruz. Eğer Türkiye'ye tıbbi bir prosedür görmek üzere seyahat ediyorsanız, seçtiğiniz tesisin Türk yetkililerden onay aldığından emin olmalısınız. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde akreditasyonu olan tesislerin bir listesini bulabilirsiniz.” (Kısa Dalga)

Dünya