İngiltere'nin 'en şişman adamı' diyetisyenlerinden şikâyetçi: İnsan haklarım ihlal ediliyor

İngiltere'nin 'en şişman adamı' diyetisyenlerinden şikâyetçi: İnsan haklarım ihlal ediliyor
İngiltere'nin en şişman insanı olarak bilinen 298 kilogram ağırlığındaki Jason Holton, hastane yatağında doktorlarını şikâyet etti. Bir zamanlar günde 1.5 litre portakal suyu ve beş kutu diyet kola içen Holton, kalori diyetindeki içecek sınırlamasının 'insan hakları ihlali' olduğunu savundu.

İngiltere'nin en şişman insanı olan 32 yaşındaki Jason Holton, tedavi gördüğü hastanedeki diyetisyenlerin sıvı alımını sınırlaması nedeniyle insan haklarının ihlal edildiğini savundu. 298 kilogram ağırlığında olan ve haziranda geçirdiği rahatsızlık sonucu hastanede tutulan Holton, kalori kontrollü diyete itiraz etti.

Londra'nın güneydoğusundaki Surrey'de yaşayan Holton, 4 Haziran günü bir dizi geçici felç geçirmiş ve pıhtı şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Kiloları nedeniyle yedi yıldır evden çıkmayan Holton'ın hastaneye götürülmesi için özel bir vinç ve ambulans kullanılmıştı.

İç organları iflasın eşiğine gelen Holton, şimdi hastanede özel bir diyet eşliğinde tedavi görüyor. Eskiden günde 30 sterlin (yaklaşık 630 TL) değerinde döner, patates kızartması ve tavuklu noodle yediği, 1.5 litre portakal suyu ve beş kutu diyet kola içtiği belirtilen Holton'ın aldığı her bir kalori kontrol ediliyor.

Ancak İngiltere'nin en şişman adamı, bu durumdan şikâyetçi. The Sun gazetesine konuşan Holton, kendi iradesinin dışında dayatılan yeme-içme alışkanlıklarının insan haklarına aykırı olduğunu, doktorların kendisine işkence ettiğini savundu.

Holton, "İçeceklerim kısıtlanıyor ve onlara sürekli şunu anlatmaya çalışıyorum; 'İnsan haklarım var ve istediğimi içebilmeliyim'. Bu konuda çok üzgünüm. Sürekli 'Niçin hayatımı zorlaştırmak yerine bana içeceklerimi geri vermiyorsunuz' diyorum. Sürekli dehidre olduğum için polisi arayacağımı söyledim" dedi.

Holton, Ekim 2020'de de hastalanmış, evinden 30 itfaiyecinin eşlik ettiği yedi saatlik bir operasyon sonucunda vinçle ancak çıkarılabilmişti. (Kısa Dalga)

Fotoğraf: The Sun/ IAN WHITTAKER - NEWS GROUP NEWSPAPERS LTD

Dünya