İngiltere'nin yeni Sağlık Bakanı Coffey'nin görüntüleri sosyal medyada viral oldu

İngiltere'nin yeni Sağlık Bakanı Coffey'nin görüntüleri sosyal medyada viral oldu
İngiltere'de Boris Johnson'un istifasıyla iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilerek başbakanlık koltuğuna oturan Liz Truss, yeni kabinesini açıkladı. Truss'un, kürtaj karşıtlığı ve sağlıksız yaşam tarzıyla tanınan Therese Coffey'yi sağlık bakanlığına getirmesi tepki çekti.

İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss'un yeni açıkladığı kabinesinde, geçmişte engellilere karşı tutumuyla tepki çeken ve kürtaj karşıtlığıyla bilinen Therese Coffey'im hem sağlık bakanlığına hem başbakan yardımcılığına atanması tartışma yarattı. Coffrey, sağlıksız yaşam biçimi nedeniyle de sosyal medyanın diline düştü.

50 yaşındaki Coffrey'nin, Truss'ın yakın arkadaşı olduğu biliniyor. Ülkede bira, müzik ve futbol sevgisiyle bilinen Coffrey, koyu bir Katolik olarak eşcinsel evliliklere ve kürtaja karşı. Dahası, Emeklilik ve Çalışma Bakanlığı döneminde engelli ölümlerini gizlediğinin ortaya çıkmasıyla tepki çekmiş bir isim.

Atamanın duyurulması sonrasında da, Coffey'nin bir elinde içki bir elinde puro ile çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada viral oldu. Birçok kullanıcı, Coffey'nin özellikle de pandemi sonrasında sağlığa her zamankinden çok önem verilen bir dönemde sağlık bakanlığına atanmasını eleştirdi. (Kısa Dalga)

Dünya