İniş takımları bozulan uçak alevler içinde indi

İniş takımları bozulan uçak alevler içinde indi
Dominik Cumhuriyeti merkezli havayolu şirketi Red Air'e ait bir yolcu uçağının iniş takımları bozuldu. Uçak, 126 yolcusuyla Miami Uluslararası Havalimanı'na indiği sırada alev aldı.

ABD'nin Miami kentinde iniş takımları bozulan bir uçakta korku dolu anlar yaşandı. Dominik Cumhuriyeti merkezli havayolu şirketi Red Air'e ait uçak, Miami Uluslararası Havalimanı'na inişte alev aldı. 126 yolcudan üçünün hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

NBC Miami'nin haberine göre yangın, uçağın burun kısmındaki iniş takımlarının iniş sırasında bozulması nedeniyle çıktı. Pistin dışında çimenlik alanda durabilen uçaktaki yangın itfaiyecilerin yoğun çabaları sonrası güçlükle söndürülebildi.

Uygun fiyatlı biletleriyle tanınan ve uçuşlarına bu yıl başlayan Red Air firması, geçtiğimiz ay Dominik Cumhuriyeti ile ABD arasındaki uçuşlarının sayısını artıracağını açıklamıştı. Yangın sonrasında hem firma, hem de ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu soruşturma açtı.

Olayın ardından, ABD'nin en yoğun havalimanlarından biri olan Miami Uluslararası Havalimanı'nda bazı uçaklarda rötar yaşandı. (Kısa Dalga)

Dünya