İnşaatçılardan deprem bölgesi konutları için fiyat taahhüdü

İnşaatçılardan deprem bölgesi konutları için fiyat taahhüdü
İnşaat malzemesi üreticileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların yerine inşa edilecek konutlar için 'fiyat sabitleme' sözü verdi. Ancak bu da şarta bağlandı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerde 44 bin 218 kişi hayatını kaybetti. Depremin etkilediği kentlerde 'acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina' sayısı 100 binin üzerinde.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, inşaat malzemeleri üreten sektör temsilcileriyle bugün bir araya geldi.

Basın toplantısında TOBB'un yardımlarından bahseden Hisarcıklıoğlu, inşaat sektörünün deprem konutlarının inşa projesine "Bir katkı da bizden olsun" dediklerini ifade etti.

'Ham madde ve maliyet artmazsa zam yok'

Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: "Bu kapsamda deprem bölgesine yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat sabitleme taahhüdü veriyorlar. Ham madde ve girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece deprem bölgesine yönelik fiyat sabitlemesine gidiyorlar. Yani depremden etkilenen 11 ilde yapılacak konutlarda kullanılması öngörülen inşaat malzemelerinde fiyat artırılmaması noktasında mutabakata varıyorlar."

Hisarcıklıoğlu, inşaat sektörünün 'kendi kontrollerindeki' kalemlerde artışa gitmeyeceğini ifade etti. (DHA)

Gündem