'İnsanlar enkaz başında yardımları dakika ve saat verebilecek şekilde beklediler'

'İnsanlar enkaz başında yardımları dakika ve saat verebilecek şekilde beklediler'
İsmail Küçükaya'nın Halktv'den yayınlanan sabah programına katılan gazeteci Fırat Fıstık Hatay Antakya izlenimlerini paylaştı. Fıstık '' insalar enkaz başında yardımların gelmediğini dakika, saat verebilecek şekilde tutuyorlardı' dedi.

Halktv'de İsmail Küçükkaya'nın sabah yayınlanan programına katılan Halktv muhabiri Fırat Fıstık Antakya gözlemlerini anlattı.

İsmail Küçükkaya'nın ilk ve ikinci arama-kurtarma çalışmaları yapılamadı, senin de gözlemenin bu yönde mi sorusuna yanıt veren Fıstık '' Evet, kesinlikle öyle. İnsanlar saat veriyorlardı, dakika veriyorlardı. Örneğin Rönesans Rezidansa gittiğimde oradaki bir vatadaş 13 saat 15 dakika, insanlar bunu saymışlar ve bekleyişlerini de saat ve dakikayla ifade eder hale gelmişler. İlk gün kesinlike arma-kurtarma çalışmalarının yoğun şekilde başladığı bir tablo söz konusu değil'' dedi.

Ne zaman başladı tam olarak çalışmalar sorusuna Fıstık '' ilk iki gün ve diğerlerini biraz ayırmak lazım. ilk iki gün durum gerçekten böyleydi. Neyin nerede, ne yapılacağının belli olmadığı müthiş bir plansızlık ve kaosun olduğu ilk gün geçirdik. Üçünvcü ve dördüncü günde biraz arama kurtarma çalışmaları toparlanırken, Antakya'nın bir özelliği de yoğun trafik vardı. O da aslında bir koordinasyonsuzluk, TIR'ların, ambulansların, vinçlerin, sivil olarak oraya gelen yurttaşlar tek bir yolu kullanıyorlar, yol kilometrelerce kapanmış vaziyetteydi, hatta İskenderun'a kadar'' yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem