Instagram fenomenine 'insan kaçakçılığı ve kölelik' suçundan hapis

Instagram fenomenine 'insan kaçakçılığı ve kölelik' suçundan hapis
Dergi kapaklarında yer alan ve Leonardo DiCaprio ile parti yapan sosyal medya fenomeni Kat Torres, insan kaçakçılığı suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

Kısa Dalga - Brezilyalı iki genç kadının 2022'de kaybolmasından sonra ailelerin şikayetiyle başlayan süreç sosyal medya fenomeni Kat Torres'in 'insan kaçakçılığı ve kölelik' suçundan tutuklanmasıyla son buldu.

BBC Türkçe'de Hannah Price imzasıyla yayımlanan habere göre 2022'nin Eylül ayında Brezilyalı iki genç kadının kaybolduğunun bildirilmesi üzerine aileleri ve FBI onları bulmak için ABD çapında bir arama başlattı.

Tek bildikleri, genç kadınların sağlıklı yaşam içerikleri paylaşan sosyal medya fenomeni Kat Torres ile birlikte yaşadıklarıydı. Torres geçtiğimiz aylarda bu kadınlardan birine yönelik insan kaçakçılığı ve kölelik suçlarından sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı. BBC'nin edindiği bilgiye göre ikinci kadınla ilgili de Torres hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

20'den fazla kadın sömürüldüklerini anlattı

Tores, Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio ile partilere katılan ve uluslararası dergilere kapak bir fenomendi. BBC'nin konuştuğu 20'den fazla kadın Torres tarafından dolandırıldıklarını ya da sömürüldüklerini söylüyor ve birçoğu Torres'in kendilerine yönelik muamelesi nedeniyle halen psikiyatrik tedavi gördüklerini paylaşıyor.

'Müvekkilim masum'

Torres'in avukatı, BBC'ye yaptığı açıklamada müvekkilinin masum olduğunu savunmaya devam ettiğini ve mahkumiyet kararının temyize sunulduğunu söyledi. Brezilya'da diğer kadınların iddialarıyla ilgili bir soruşturma devam ediyor.

Birleşmiş Milletler'e göre insan kaçakçılığı dünyada en hızlı şekilde yaygınlaşan suçlardan biri ve dünya çapında yılda 150 milyar dolar değerinde kâr getiriyor. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya