Instagram'da siyasi paylaşımlara sınırlama geliyor

Instagram'da siyasi paylaşımlara sınırlama geliyor
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından Instagram ve Threads politik içeriklere sınırlama getiriyor. Instagram ve Threads yakında kişilerin karşısına öneri algoritması üzerinden politik içerikler (Seçimle ilgili siyasi konular veya bazı sosyal meseleler) çıkarmayacak.

Kişiler bu konuda takip ettikleri hesaplardan gelen içerikleri görmeye devam edecek ancak öneri sistemi üzerinden politik içerik bombardımanına tutulmayacak.

Bu konudaki değişikliklerin kısa süre sonra geniş çaplı olarak devreye alınacağını belirten platform, bu içerikleri görmek isteyenleri de unutmuyor, bunun için uygulamalar üzerinde bir ayar seçeneği sunuluyor.

İsteğe bağlı akışta olacak

LOG'un yer verdiği bilgilere göre; isteyenler politik içerik önerilerini almaya / görmeye devam edebilecek, yeni dönemde süreç sadece yerleşik olarak kapalı olacak.

Instagram bu aralar birçok yeni özellikle gündeme geliyor. Örneğin Alessandro Paluzzi tarafından gündeme getirildiği üzere platform şu an yapay zeka ile kişilerin yerinize mesaj yazabilecek bir sistem üzerinde de çalışıyor.

Şimdilik direkt mesajlar temelinde çalışacağı görülen özellik, birçok durumda zaman kazandıracak ve yazılan sadece 1-2 kelime üzerinden uzun metinler oluşturabilecek gibi görünüyor. (Kısa Dalga)

Teknoloji