Interpol destekli operasyonda 260 bin sahte ilaç ele geçirildi

Interpol destekli operasyonda 260 bin sahte ilaç ele geçirildi
İstanbul Emniyeti Müdürlüğü; Bağcılar'da bir depoya baskın düzenledi. INTERPOL destekli yürütülen çalışma sonucu gerçekleşen baskında, piyasa değeri yaklaşık 4 milyon lira olan toplam 260 bin sahte ilaç ele geçirildi.

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü; INTERPOL destekli yürüttüğü bir çalışma sonucunda Bağcılar'da bir depoya baskın düzenledi. Baskında, piyasa değeri yaklaşık 4 milyon lira olan toplam 260 bin sahte ilaç ele geçirildi. Sahte ilaçların ağrı kesici ve ateş düşürücülerden oluşması dikkat çekti. Depodaki bir şüpheli yakalandı. 

Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre, Uluslararası Polis Teşkilatı’nın (INTERPOL) gözetiminde daha önce 115 ülkede düzenlenen "Pangea” operasyonlarının son dalgası İstanbul’da yapıldı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, “Pangea-14” adı verilen operasyon kapsamında sahte ilaçların piyasaya sürüldüğü Bağcılar’daki bir depoya baskın düzenlendi. Söz konusu adreste yapılan aramalarda toplam 260 bin 400 adet sahte ilaç ele geçirildi. Sahte ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon lirayı bulduğu ifade edildi.

Baskında, A.R.S. adlı bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının, daha önce benzer suçtan polis soruşturması geçirdiği öğrenildi.

Operasyonda ele geçirilen 260 bin sahte hap İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde sergilendi. (ANKA)

 



Gündem