İntiharından bir gün önce uzman çavuşa hakaret ve tehdit: 6 ay daha buradayız...

İntiharından bir gün önce uzman çavuşa hakaret ve tehdit: 6 ay daha buradayız...
Şırnak'ta intihar eden dört yıllık uzman çavuş Ökkeş Gök'ün intiharından bir gün önce üstlerinin hakaret ettiği ortaya çıktı.

Şırnak Güneyçam Köyü Jandarma Karakolu'nda görev yapan ve intihar eden Uzman Çavuş Ökkeş Gök'ün son mektubunda üstleri tarafından baskı ve tehdide maruz bırakıldığını yazdığı ortaya çıktı. Ökkeş mektubunda, "Geldiğim günden beri sürekli baskı ve insan vücuduna aykırı çalışmalara maruz kalıyorum. Karşı çıktığımız zaman tehdit ve daha ileri sorunlar ortaya çıkıyor. Artık tahammül edemiyorum. Sürekli üstlerimden doğrudan veya dolaylı tehdit yaşamaktan bıktım" ifadelerini kullandı.

10Haber'den Hazar Dost'un haberine göre, Gök'ün 15 Aralık tarihli disiplin soruşturması tutanağında beyanları ve üstlerinin Gök'e hakaret ettiği anların ses kayıtları ortaya çıktı. Gök, soruşturma tutanağında yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

'Gece boyunca yaklaşık 9 saat aralıksız nöbet tuttum'

"Ben 2020 yılı itibari ile görev yapmaktayım. 13 Aralık saat 20.00 ile 14 Aralık saat 08.00 arasında nöbetteydim. 14 Aralık sabah 05.14 saatlerinde sırasında nöbetçi astsubay Ali A. nöbet kulelerini gezerken benim görevli olduğum kuleye geldi. Uyuduğumuzu, hakkımızda tutanak tutacağını söyleyerek gitti. Ben uyumuyordum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Yönetmelikte nöbet süresinin 3 saati geçmeyeceği belirtilmesine rağmen ben gece boyunca yaklaşık 9 saat aralıksız nöbet tuttum. Bu nedenle kuleye tuttuğu ışığı fark etmemiş olabilirim."

'Bak ben buradan gidene kadar yanlış yapma'

Nöbet bittikten sonra odasına giden Ökkeş Gök’ün yanına gelen Ali A. “Siz neden uyudunuz?” diye sordu. Ökkeş Gök yeniden "Uyumadım" deyince Ali A. “Senin a… koyarım. Altı ay daha buradayız. Bak ben buradan gidene kadar yanlış yapma. Kafanı gözünü kırarım” diye tehdit etti.

Kışlada yatağında yaşamına son verdi

Tehdit ve hakaretlerin yaşandığı konuşmalar Ökkeş Gök tarafından ses kaydına da alınmıştı. Ses kaydında Ali A.’nın Ökkeş Gök’e küfür ve hakaret ettiği duyuluyor. Bu olayın gecesinde 16 Aralık’ta, 25 yaşındaki Ökkeş Gök kışlada yattığı yatakta beylik tabancasıyla intihar etti.

Ailesi hukuk mücadelesi başlattı

İlk olarak Uzmanlar Federasyonu’nun ortaya çıkardığı olay hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Jandarma Genel Komutanlığı da müfettiş görevlendirdi. Gök’ün ailesi çocuklarının ölümüne baskı ve mobbingle neden olan kişiler hakkında gereğinin yapılması için hukuk mücadelesi başlattı. Ellerindeki görüntü ve belgeleri savcılığa teslim ettiler.

'Komutanları ya da vali kimse başınız sağ olsun bile demedi'

Ökkeş Gök’ün abisi Mustafa Gök “Kardeşimin ölümünün ardından kimse bizi aramadı. Komutanları ya da vali kimse başınız sağ olsun bile demedi” dedi.

'Artık tahammül edemiyorum'

Gök'ün mektubu şöyle:

"Şırnak’ta 2020 yılından beri çalışmaktayım. Geldiğim günden beri sürekli baskı ve insan vücuduna aykırı çalışmalara maruz kalıyorum. Karşı çıktığımız zaman tehdit ve daha ileri sorunlar ortaya çıkıyor. Artık tahammül edemiyorum. Sürekli üstlerimden doğrudan veya dolaylı tehdit yaşamaktan bıktım. Tüm birikimlerimi anneme bırakıyorum. Özür dilerim. Yaşamayı beceremedim." (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem