iOS 17 için tartışmalı özellik: Konserlerde video çekilmesini engelleyecek mi?

iOS 17 için tartışmalı özellik: Konserlerde video çekilmesini engelleyecek mi?
Apple'ın iOS 17'ye çok tartışılacak bir özellik eklediği iddia ediliyor. İşletim sisteminin konserlerde video kaydı alınmasını engellediğini gösteren ekran görüntüsü kullanıcıları ikiye böldü.

iOS 17'nin ilk beta sürümünün yayınlanmasının ardından işletim sisteminin lansmanda değinilmeyen ilginç özellikleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Cash App'in tasarımcılarından Soren Iverson, iOS 17'nin konser sırasında video kaydı alınmasını engellediğini iddia etti.

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; tasarımcının resmi Twitter hesabında paylaştığı ekran görüntüsü kamera ara yüzünün üst kısmında "Kamera geçici olarak kilitlendi. 32 dakikalık konser görüntüsü aldınız. Biraz ara verin ve gösterinin tadını çıkarın" şeklinde bir bildirim çıktığını gösteriyor.

indir.webp

iOS 17'nin konserlerde video çekmeye engel olacağına dair tweet kısa süre içerisinde 14 milyondan fazla görüntülendi. Kullanıcılar arasında tartışma konusu olan özellik kimileri tarafından sertçe eleştirilirken, kimileri tarafından da son derece olumlu karşılandı.

Apple henüz doğrulamadı

Sosyal medya kullanıcılarının bir bölümü, konserlerde cep telefonuyla çekim yapan insanlar yüzünden zevk almadıklarını belirterek, böyle bir özelliğin gelmesini haklı bulduklarını söyledi. Bazı kullanıcılar ise 50 bin TL'den fazla para ödedikleri bir telefonun bunu yapamayacağını savundu.

Apple'dan henüz söz konusu özellikle ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Dolayısı ile bunun bir şaka olma ihtimali de var. Ancak şirketin 2016 yılında bu konuyla ilgili patent başvurusunda bulunması, böyle bir sistemin iOS 17'ye entegre edilmesinin tamamıyla imkansız olmadığını gösteriyor.

Teknoloji