iPhone 15 konuşulmaya başlandı

iPhone 15 konuşulmaya başlandı
Amerikalı teknoloji devi Apple’ın yeni akıllı telefon modeli olan iPhone 14 serisini tanıtmasının üzerinden henüz sadece birkaç gün geçmişken, daha şimdiden iPhone 15 söylentileri başladı.

Apple, gündemi belirlemeye devam ediyor. Akıllı telefon kullanıcıları tarafından neredeyse Haziran ayının başından bu yana yakın markajla takip edilen iPhone 14 serisini, 7 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikle tanıtan şirket, iPhone 15 içinse kolları çoktan sıvamış.

Apple’a yakınlığı ile bilinen ve bugüne kadar sızıntılarla güvenilirliğini çoktan kanıtlayan Nikkei Asia tarafından ortaya atılan son iddialara göre Apple, iPhone 15 serisinde de ikili yapı stratejisini devam ettirecek. Üstelik bu modellerde Standart iPhone modelleri ile iPhone Pro modelleri arasındaki fark da artacak.

Öncelikle iPhone 15 serisinde A17 Bionic işlemcisinin kullanılacağını söylemek büyük bir kehanet olmasa gerek. Ancak A7 Bionic ile birlikte Apple’ın 3nm üretim sürecine geçecek olması ve bu yönüyle yeni yonga setinin A16 Bionic’e büyük fark atacağı düşünüldüğünde, akıllara hemen standart iPhone’larda hangi yonga seti kullanılacak sorusu geliyor.

İşte biraz önce de belirttiğimiz üzere, Apple ikili yapı stratejisini devam ettireceği için, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde A16 Bionic yonga seti, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde ise A17 Bionic yonga seti tercih edilecek. Üstelik Pro modellerinin hem ön kamera, hem arka kamera hem de genel tasarım anlamlarında standart modellerden epey ayrışacağını da şimdiden söyleyelim.

Teknoloji