iPhone 15 Pro'da beklenen 'Büyük fiyat artışının' arkasındaki iki neden belli oldu

iPhone 15 Pro'da beklenen 'Büyük fiyat artışının' arkasındaki iki neden belli oldu
Apple, bir hafta sonra iPhone 15 serisini tanıtacak. Ancak tanıtım dönemi yaklaştıkça iPhone 15 Pro modelleri hakkındaki büyük fiyat artışı gündeme daha yüksek sesle geliyor.

Apple'ın iPhone 15 "Wonderlust" etkinliğine sadece bir hafta kaldı ve bugün yeni bir söylenti bir kez daha iPhone 15 Pro'nun selefinden daha pahalı olacağını öne sürüyor. Bu kez haber tedarik zinciri kaynağı DigiTimes'tan geliyor ve fiyat artışını temelde iki faktöre bağlıyor.

Donanımhaber'in DigiTimes Research’e dayandırdığı haberine göre; iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ile yaklaşık aynı fiyatta olması bekleniyor. Bu temel modellerde fiyat artışı beklenmiyor. Ancak aynı şeyi iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için söylemek güç.

Rapora göre iPhone 15 Pro serisinin iki temel değişiklik nedeniyle bu yıl "büyük bir fiyat artışı" göreceği belirtiliyor: Kasa tasarımı için paslanmaz çelikten titanyuma geçiş ve yeni periskop lens kamera sistemi. Öte yandan fiyatlar artsa bile iPhone 15 Pro modellerinin bu neslin en popüler telefonları olacağı öngörülüyor.

200 dolarlık artış

Ek olarak iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in iPhone 14 muadillerinden daha pahalı olacağını ilk kez duymuyoruz. Birçok güvenilir kaynak fiyat artışı iddialarını teyit etmiş durumda. Belirsiz olan şey ise fiyat artışının miktarı.

Bazıları 100 dolarlık bir artış olacağını söylerken bazıları ise 200 dolar gibi hayli yüksek bir artışın olası olduğunu aktarıyor. Dolayısıyla en iyi ihtimalle iPhone 15 Pro, 1.099 dolardan ve iPhone 15 Pro Max ise 1.199 dolardan başlayan fiyatlara sahip olabilir.

Teknoloji