iPhone’un bu özelliği iki kadının hayatını kurtardı!

iPhone’un bu özelliği iki kadının hayatını kurtardı!
iPhone Acil SOS özelliği yine hayat kurtardı. Kanada'da karlı bölgede mahsur kalan iki kadın, uydu bağlantısıyla yardım çağırdı.

Kanada’da yaşanan son olaya göre iki kadın, iPhone’daki Acil SOS özelliği sayesinde dağlık bölgede kurtuldu. Kara saplanmış araçta mahsur kalan kadınlardan birinde iPhone 14 ile uydu bağlantısı kurabildiği aktarıldı. iPhone 14 sahibi, uydu bağlantısıyla kısa sürede arama kurtarma ekiplerine ulaşmayı başardı.

iPhone’un uydu bağlantısı destekli Acil SOS özelliğiyle iki kadın kurtuldu

ShiftDelete'den Ömer Dursun'un haberine göre; Apple’ın, kullanıcıların uydu bağlantısı kullanarak acil durum servisleriyle iletişim kurmasına olanak tanıyan Acil SOS özelliği, dağlık bölgede mahsur kalan iki kadının hayatını kurtardı. Kanada’nın Britanya Kolombiya eyaletinde yaşanan olaya göre kadınlar, telefon şebekesinin çekmediği bir bölgede kara saplandılar.

Aktarılan bilgilere göre araç içerisinde mahsur kalan kadınlardan birinin iPhone 14‘ü vardı ve Acil SOS özelliğini etkinleştirerek yardım çağırmayı başardı. Uydu bağlantısı sayesinde Robson Valley Arama Kurtarma ekiplerine ulaşan iPhone sahibi, kısa süre içerisinde bölgeye yardım ulaşmasını sağladı.

Arama Kurtarma’dan bir üst düzey yönetici, Acil SOS özelliği olmadan ekibin kadınları bulmasının bir haftadan uzun sürebileceğini söyledi. Telefon şebekesinin çekmediği bu bölgede, helikopterle arama yapmak zorunda kalacaklarını ve her geçen gün arabayı tespit etmenin zorlaşacağını bildirdi.

Apple ve arama kurtarma ekipleri arasında bir iş birliğinin ürünü olan Acil SOS özelliği, iPhone aracılığıyla bölgedeki uydulara bağlanmayı mümkün kılıyor. Uydudan veri alan arama kurtarma ekipleri ise bölgeye hızlı bir şekilde yardım gönderebiliyor. Ancak acil SOS’un her bölgede aktif değil.

Kanada’da yaşanan olay oldukça ilgi çekici olsa da, iPhone Acil SOS özelliği ilk kez birini kurtarmak için kullanılmıyor. Daha önce ABD’nin Alaska eyaletinde ve İsviçre’nin dağlık bölgelerinde benzer olaylar yaşanmış ve arama kurtarma ekipleriyle kısa sürede iletişim kurulabilmişti. (Kısa Dalga)

Teknoloji