iPhone’un bu özelliğini kapalı tutun! Sevilen özellikte büyük tehlike

iPhone’un bu özelliğini kapalı tutun! Sevilen özellikte büyük tehlike
iPhone, geçtiğimiz aylarda iOS 17 güncellemesini almıştı. Desteklenen onlarca model bu sürüme yükseltilirken, ABD polisi gelen bir yenilik hakkında tüm ebeveynleri uyardı. İşte herkesin bilmesi gereken o uyarı

Apple, iPhone'lar için geçtiğimiz aylarda duyurduğu iOS 17 güncellemesi ile birçok yenilik getirdi. Teknoloji devi, birkaç hafta sonra desteklenen modeller için bu güncellemeyi kullanıcılara sunmaya başladı.

iOS 17 ile birlikte iPhone kullanıcılarına dikkat çeken birçok yenilik sunuldu. Bunların arasında, AirDrop için yapılan geliştirmeler, Günlük uygulaması ve Kişi Posteri gibi önemli özellikler bulunuyor. Ancak, bu yeniliklerin içerisinde çocukların güvenliği konusunda endişeler yaratabilecek bir özellik de bulunuyor. Bu durum, ABD polisini ebeveynleri uyararak dikkatli olmaları konusunda harekete geçirdi.

İPHONE’A GELEN İOS 17 ÖZELLİĞİ RİSK TAŞIYOR

Ohio'daki Middletown Polis Departmanı, iOS 17 güncellemesinde yer alan "NameDrop" özelliğiyle ilgili ebeveynlere karşı bir uyarıda bulundu.

Bu özellik, kullanıcıların cihazları birbirine çok yakın tutarak iletişim bilgilerini başka bir iPhone veya Apple Watch ile kolayca paylaşmalarına olanak tanıyor. Cihazlar birbirleriyle bağlantı sağladığında, pek çok kişisel bilgilerinizi karşı tarafla paylaşılmaya devam ediyor.

iphone.jpg

Apple NameDrop özelliği için eğer işlem tamamlandıysa, telefonu kilitleyerek ya da birbirinden uzaklaştırarak aktarımı iptal edebileceğinizi söylüyor.

Öte yandan Middletown Polis Departmanı ise, "EBEVEYNLER: Çocuğunuzun telefonundaki bu ayarları değiştirmeyi unutmayın" diyerek bir ekran görüntüsü paylaştı.

Yeni güncellemeyle birlikte kişisel bilgileri cihazları yaklaştırarak paylaşmayı mümkün kılan bu özellik varsayılan olarak açık. Bu nedenle polis, güvenlik için Ayarlar’dan NameDrop cihaz eşleştirmesinin kapatılması gerektiğini söylüyor.

Bunun için yapmanız gerekenler oldukça basit; iPhone’da Ayarlar’a gidin, ‘Genel’e ardından ‘’AirDrp’a tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda ‘’Cihazları Bir Araya Getirme’ seçeneğini kapalı konuma getirin. Daha sonra bu özelliği aynı adımları uygulayarak tekrar açabilirsiniz.

Kaynak: thehill

Teknoloji