IPTV kullananlara kötü haber: Yeni sistem derbide uygulanacak

IPTV kullananlara kötü haber: Yeni sistem derbide uygulanacak
Fenerbahçe-Galatasaray derbisini korsan olarak izlemek isteyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Yayıncı kuruluş yeni bir filigran teknolojisi ile kaçak yayınların peşine düşmeyi hedefliyor.

Ülkemizde uzun yıllardır Süper Lig maçlarının korsan olarak izlenmesi en büyük sorunların başında geliyor. Acun Ilıcalı geçtiğimiz haftalarda kaçak yayın yüzünden yayıncı kuruluşun ülkemize yatırım yapmak istemediğini ve futbolun uçuruma yuvarlandığını dile getirmişti.

Yayıncı kuruluş yıllardır korsan paylaşımlara karşı mücadele ediyor ancak net bir sonuç elde edilemedi. Futbol tarihimizin en pahalı derbisi olarak gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yeni bir sistem denenecek.

Telefonu televizyona yansıtma nasıl yapılır?

Donanımhaber'in yer verdiği habere göre; Hollandalı Irdeto tarafından hazırlanan yeni sistemde şifreli yayının kırılmasını engelleyen bir filigran kullanılıyor. Görünmez olan bu filigranı yayıncı kuruluş takip edecek ve IPTV üzerinden derbinin yayınlanmasını engelleyecek. Sistemin Türkiye’de ilk olduğu belirtiliyor.

Filigran önlemine rağmen derbiyi yayınlamaya veya izlemeye devam edenler hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçlar birimine şikâyet yapılacağı ve yasa dışı iletişimin engelleneceği ifade edildi. (Kısa Dalga)

Spor