Irak halkından özür dileyen Sadr'dan destekçilerine çağrı: 60 dakika içinde çekilin

Irak halkından özür dileyen Sadr'dan destekçilerine çağrı: 60 dakika içinde çekilin
Iraklı Şii lider Mukteda Sadr, siyaseti bırakma kararı alması sonrası sokağa dökülen destekçilerine parlamento binasından 60 dakika içinde çekilme çağrısı yaptı. Sadr, şiddet nedeniyle Irak halkından özür diledi.

Irak'ta siyaseti bırakma kararı alan Şii lider Mukteda Sadr, destekçilerinin sokağa dökülmesi ve çatışmalarda 20'den fazla kişinin ölmesi sonrası açıklama yaptı. Irak halkından şiddet nedeniyle özür dileyen Sadr, "Ülke şu yolsuzluk ve şiddet tarafından rehin alınmış durumda" dedi.

Sadr, Irak güvenlik güçlerine şiddet olaylarında taraf tutmadıkları için teşekkür ederken, "Iraklıların kanının dökülmesi haramdır" diye konuştu.

'BU BİR DEVRİM DEĞİL'

"Bu bir devrim değil çünkü barışçıl yöntemleri kaybetti" diyen Şii lider, parlamento binasını işgal eden destekçilerine 60 dakika içinde çekilme çağrısında bulundu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Sadr'ın açıklamasının ardından, güvenlik güçlerinin ülke çapındaki sokağa çıkma yasağını kaldırdığı belirtildi. Haberi, Irak devlet medyası duyurdu.

Irak'ta Ekim 2021'de yapılan genel seçimlerin galibi olan Sadr Hareketi'nin lideri Sadr'ın siyasetten çekildiğini duyurmasının ardından Bağdat'ta gerginlik bir kez daha tırmandı. Bağdat, Yeşil Bölge olarak bilinen yüksek güvenlikli bölgedeki hükümet sarayını basan Sadr yanlılarıyla güvenlik güçleri ve İran destekli milisler arasındaki yoğun çatışmalara sahne oldu.

Sadr yanlısı gruptan en az 23 kişinin öldüğü belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya