Irak ordusu: Sınırları Peşmerge ile birlikte kontrol edeceğiz

Irak ordusu: Sınırları Peşmerge ile birlikte kontrol edeceğiz
Irak Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Abdülemir El Şemmeri, Zaho'da dokuz sivilin öldüğü havan topu saldırısı sonrasında bölgeyi ziyaret etti. Şemmeri, "Peşmerge ile birlikte, Türkiye-Irak sınırını kontrol etmek ve askeri gözlem noktaları kurmak için kapsamlı bir planımız var” dedi.

Irak'ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde turistik bir bölgeye düzenlenen havan topu saldırısında dokuz sivilin ölmesinin ve 30'dan fazla kişinin yaralanmasının yankıları sürüyor. Bağdat’tan üst düzey bir heyet Duhok vilayetindeki sınır noktalarını ziyaret ederken, heyet başkanı Abdülemir El Şemmeri "sınır bölgelerini Peşmerge ile kontrol etmek için ortak plan yaptıklarını" söyledi.

Rudaw'ın haberine göre, Irak Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Abdülemir El Şemmeri komutasında olup üst düzey güvenlik yetkilileri ile askerleri içeren heyet, Duhok’ta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında çatışmaların yaşandığı sınır bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Zaho ve Amedi ilçelerindeki sınır bölgelerine giden Iraklı heyet, burada Peşmerge ve Irak Sınır Muhafızları’nın bulunduğu kontrol noktalarını gezdi. Ziyaretin, TSK’nin bölgedeki pozisyonunu öğrenmek ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Türkiye arasındaki sınırların kontrol edilmesi için atılacak adımları ele almak amacıyla gerçekleştiği belirtildi.

Şemmeri, “Irak topraklarında Türk kuvvetlerinin varlığını ve coğrafi konumun ayrıntılarını inceledik. Sınır çok geniş. Peşmerge ile birlikte, Türkiye-Irak sınırını kontrol etmek ve askeri gözlem noktaları kurmak için kapsamlı bir planımız var” dedi.

Dünya