Irak'taki siyasi krizde Erbil devrede: Neçirvan Barzani arabuluculuk teklif etti

Irak'taki siyasi krizde Erbil devrede: Neçirvan Barzani arabuluculuk teklif etti
Irak'taki siyasi krizde Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden arabuluculuk çağrısı geldi. Neçirvan Barzani, tarafları diyalog için Erbil'e davet etti.

Irak'ta Şii din adamı Mukteda Sadr’ın destekçilerinin başbakan adayına tepki olarak düzenlediği protestolar sürerken, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'den arabuluculuk çağrısında bulundu. Son gelişmelerden endişeli duyduklarını belirten Barzani, "Gelin ikinci başkent olan Erbil’de kapsamlı diyaloglara başlayalım” dedi.

Barzani, Rudaw'ın aktardığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kürdistan Bölgesi her zaman olduğu gibi çözümün bir parçası olacak. Irak’ta tüm tarafları ikinci başkent Erbil’e davet ediyoruz. Ülkenin çıkarları doğrultusunda açık ve kapsamlı diyaloga başlayın, diyalogun çözemeyeceği sorun yoktur."

Irak'ta Sadr hareketi lideri Mukteda Sadr’ın çağrısı üzerine, destekçileri Bağdat’ta meydana inip meclis binasına girmiş ve geniş çaplı protestolar düzenlemişti. İran yanlısı olarak görülen başbakan adayı Muhammed Sudani’ye karşı çıkan protestocuların eylemleri devam ediyor.

Dünya