İran devlet televizyonu: Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza geçirdi

İran devlet televizyonu: Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza geçirdi
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını bildirildi. AA'nın İran Devlet Televizyonu'na dayandırdığı habere göre, helikopterin yeri tespit edildi.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı kaza yapan helikopterin Reisi'yi taşıdığını iddia etti.

Fars Haber Ajansı, yoğun sis nedeniyle Reisi'yi taşıyan helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz’e gittiğini duyurdu.

Devlet televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.

Reisi'nin konvoyunda 3 helikopter olduğu bilgisi paylaşıldı.

İran İçişleri Bakanı Vahidi de yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı." ifadesini kullandı.

İran Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı: 3 helikopterden biri düştü

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyunda meydana gelen helikopter kazasına ilişkin 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söyledi.

Sharghdaily haber sitesine göre, Zakiri olaya ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birisinin de düştüğünü belirten Zakiri, "Olay yerine henüz ulaşmadım. Olası yaralılar ve sayısı hakkında bir şey söyleyemem. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum." dedi.

İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında yer aldığı, İHA'larla kazanın yaşandığı bölgenin tarandığı belirtildi.

İran İçişleri Bakanı: Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı, ekipler henüz bölgeye ulaşamadı

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını ve henüz kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşamadığını bildirdi.

Yoğun sis ve aşırı rüzgar kaynaklı zor hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilen zorunlu inişin "sert bir iniş" olduğu aktarıldı.

İran’ın Doğu Azerbaycan Valiliği, "Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kazasıyla" ilgili henüz “olası ölü ve yaralılar” hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı.

İran'ın Fars haber ajansı, helikopter kazası haberlerinin ardından İranlıları Cumhubaşkanı Reisi için dua etmeye çağırdı. İran devlet televizyonu Cumhurbaşkanı Reisi'nin sağlığı ve güvenliği için dua yayını yapmaya başladı.

Reisi için tüm kolluk kuvvetleri harekete geçirildi

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin bulunması için İran Silahlı Kuvvetleri, Devrim Muhafızları Ordusu ve kolluk kuvvetlerinin tüm imkan, teçhizat ve kapasitelerin kullanılması talimatını verdi.

İran Dini Lideri Hamaney'den ilk açıklama

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin geçirdiği helikopter kazasının ardından yaptığı ilk açıklamada, “İran halkı endişelenmesin, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacak” ifadelerini kullandı.

"Helikoptere ulaşıldı" iddiası

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA), kazadan saatler sonra helikopterin yerinin tespit edildiğini duyurdu. Reuters'ın aktardığına göre, İran Kızılayı ise söz konusu iddiaları yalanladı.

AFAD yardıma gidiyor

AFAD'dan yapılan açıklamada, "İran ülkemizden gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep etmiştir. Van ve Erzurum'dan 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal için yola çıkmıştır" denildi.

MSB'den yardım açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, Bayraktar Akıncı insansız hava araçlarının ve Cougar tipi helikopterlerin, İran'da Reisi'nin kaza yaptığı bölgeye doğru gittiğini duyurdu.

Helikopterin bulunduğu iddia edildi

AA'nın İran Devlet Televizyonu'ndan aktardığına göre, Reisi'nin helikopterinin bulunduğu iddia edildi. Ancak daha sonra İran Kızılay'ı helikopterin bulunduğuna ilişkin iddiaları yalanladı.

Yeri tespit edildi

AA'nın İran Devlet Televizyonu'na dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yeri tespit edildi. Tasnim Haber Ajansı ise kazaya ilişkin haberinde Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları komutanının demecine yer verdi. Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları komutanı, "Birkaç dakika önce helikopterden ve kaza yerindeki mürettebat üyelerinden birinin cep telefonundan bir sinyal alındı. Şu anda tüm askeri güçler belirlenen bölgeye doğru gidiyor ve halka iyi haberler vermeyi umuyoruz" dedi. Komutan askeri güçlerin yüzde 30'unun zaten bölgede olduğunu ve daha fazla personel konuşlandırma kapasitesinin bulunmadığını da sözlerine ekledi. (AA)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem