İran Dışişleri Bakanı ve Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'tan kritik görüşme

İran Dışişleri Bakanı ve Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'tan kritik görüşme
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan’da Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüştü.

İsrail-Hamas çatışmasından sonra İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını görüşmek üzere Beyrut’ta bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan temasları kapsamında Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüştü.

İran menşeili Tesnim haber ajansının aktardığına göre Emir Abdullahiyan-Hasan Nasrallah görüşmesinde Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası bölgede yaşanan son gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız saldırıları, Gazze halkının durumu ve Mescid-i Aksa'da yaşananlar gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İran Dışişleri Bakanı, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile de bir araya gelerek, Filistin'deki gelişmeler başta olmak üzere bazı ikili ve bölgesel konular hakkında görüşüldü.

Geçtiğimiz ayda Lübnan'ı ziyaret eden Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah ile bir araya gelmişti. Emir Abdullahiyan, Beyrut ziyareti kapsamında bir grup Filistinli direniş lideri ile ortak toplantı gerçekleştirmişti. (Kısa Dalga)

Dünya