İran'dan, Hamas'a destek açıklaması: Filistinli çocukların katledilmesine yıllarca sessiz kalındı

İran'dan, Hamas'a destek açıklaması: Filistinli çocukların katledilmesine yıllarca sessiz kalındı
İran lideri Seyyid Ali Hüseyni Hamenei'in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, harekatı desteklediklerini söyledi.

Filistin'li örgütlerin 7 Ekim günü sabah saatlerinde İsrail’e yönelik operasyonlarının ardından İran’dan açıklama geldi.

İran dini lideri Seyyid Ali Hüseyni Hamenei’in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi ise Filistin'li örgütleri tebrik ederek, İran’ın desteklerini ifade etti.

İsrail'i hedef alan operasyonlar nedeniyle Filistin'li örgütleri tebrik eden Safevi, "Biz bu operasyonu destekliyoruz ve direniş cephesinin de bu operasyonu desteklediğinden eminiz. Filistin ve Kudüs özgürleşene kadar Filistinli mücahitlerin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

‘Filistinli çocukların katledilmesine yıllarca sessiz kalındı’

İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı katliamları hatırlatan Safevi, "Uluslararası kuruluşlar Filistinli çocukların ve gençlerin Siyonistler tarafından katledilmesine yıllarca sessiz kaldılar. Bu katliamlar karşısında söz konusu kuruluşlardan hiçbir tepki görmedik. Siyonistler doğrudan Filistinli çocukların başlarını hedef alarak ateş ediyorlar. 2023 yılı son rakamları Siyonist askerler tarafından 37 Filistinli çocuğun şehit edildiğini gösteriyor. Ayrıca birçok Filistinli genç ve çocuk İsrail hapishanelerinde tutuluyor." şeklinde konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya