İran'da başörtüsü takmayan kadınlara gözaltı

İran'da başörtüsü takmayan kadınlara gözaltı
İran’da bir market kasasında iki kadının üzerlerine yoğurt fırlatılarak saldırıya uğradığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Yoğurt fırlatılan kadınlar daha sonra gözaltına alındı.

İki kadının yanına yaklaşan adamın önce bir şeyler konuştuğu daha sonra raftan aldığı yoğurdu kadınların başlarına fırlattığı görüldü.

T24'ün The Guardian’dan aktardığına göre, başörtüsü olmayan kadınlara yoğurt fırlatan adam kamu düzeninde rahatsızlık vermek suçlamasıyla gözaltına alındı. Saldırıya uğrayan kadınların da İran’ın başörtüsü kurallarını ihlal ettikleri için gözaltına alındıkları duyuruldu.

İran’da Mahsa Amini ismindeki 22 yaşındaki kadının başörtüsü takmadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi ülkenin dört bir yanında protestoları başlatmıştı.

Dün Tahran'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim Sergisi'nin açılış töreninde konuşan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkede başörtüsü zorunluluğuna karşı eleştirileri değerlendirdi.

Tesettürün ülkede yasal bir zorunluluk olduğunu söyleyen Reisi, "Bugün tesettür konusu dini ve hukuki bir meseledir ve toplumumuzun tüm fertlerinin tesettür konusuna geçmişte olduğu gibi bugün de bağlı kalması gerekmektedir" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya