İran'da kritik isim görevden alındı: Türkiye'deki İsrail operasyonlarıyla ilgisi var mı?

İran'da kritik isim görevden alındı: Türkiye'deki İsrail operasyonlarıyla ilgisi var mı?
İran'ın en güçlü isimlerinden biri olan Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Hüseyin Taeb görevden alındı. Kararın, "İran İstanbul'da İsrail vatandaşlarına suikast düzenleyecek" iddialarının ve bu sabah yapılan operasyonun ardından gelmesi dikkat çekti.

İran Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Hüseyin Taeb görevden alındı. Devlet televizyonu, İran'ın en güçlü isimlerinden biri olan Taeb'in, Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Salami'nin danışmanlığına atandığını duyurdu.

Taeb, 2009 yılında İran Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanlığı'na getirilmesinden önce, İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ofisinde çalışıyordu.

Görevden alma kararının zamanlaması dikkat çekti.

Üst düzey Devrim Muhafızları üyesi Albay Hassan Sayid Khodaei geçen ay evinin önünde suikastla öldürülmüş, İran yönetimi İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Bu gerilimin ardından, İsrail'den 'İran'ın intikam saldırılarının hedefi olabilecekleri' iddiasıyla vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı gelmişti. Peşpeşe suikast uyarılarının ve "otellerde İsrailli turistleri bekleyen İranlı suikast timleri" iddialarının ardından bu sabah İstanbul'da bir operasyon yapılmıştı.

İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planı içinde olduğu ileri sürülen şüphelilere düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, şüphelilere ait Beylikdüzü'ndeki adreste arama yapıldı.

Sosyal medyada, Taeb'in İstanbul'daki İsrail vatandaşlarını öldürme emri veren isim olduğuna dair iddialar da yer almıştı. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf: İran basını

Dünya