İran'da saçını açarak Mahsa Amini protestolarına katılan Hadis Najafi 6 kurşunla öldürüldü

İran'da saçını açarak Mahsa Amini protestolarına katılan Hadis Najafi 6 kurşunla öldürüldü
İran’da Hadis Najafi, Mahsa Amini'nin öldürülmesine ilişkin protestoya katıldığı için polis tarafından 6 kurşunla vurularak öldürüldü.

İran’da ahlak polisi tarafında başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsi Amani için ülke genelindeki protestolar büyüyerek devam ediyor.

Resmi rakamların açıklamalarına göre en 41 kişinin yaşamını kaybettiği protestolarda en ön saflarda yer alan 20 yaşındaki Hadis Najafi'nin İran rejim güçleri tarafından öldürüldüğü duyuruldu.

6 KURŞUNLA ÖLDÜRÜLDÜ

İranlı gazeteci Masih Alinecad, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, protestolara katılmaya hazırlanırken saçını topladığı görüntülerle İran'daki eylemlerin sembollerinden biri haline gelen 20 yaşındaki Hadis Najafi'nin dün Tahran'a yakın bir şehir olan Karaji'deki protesto gösterilerinde göğsüne, yüzüne ve boynuna isabet eden 6 kurşunla vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Alinecad yaptığı paylaşımşöyle:

"Mahsa Amini'nin öldürülmesine karşı düzenlenen protestoya katılmaya hazırlanan 20 yaşındaki bu kız 6 kurşunla öldürüldü. 20 yaşındaki #HadisNajafi, İslam Cumhuriyeti güvenlik güçleri tarafından göğsünden, yüzünden ve boynundan vuruldu. Sesimiz olun."

Kadın