İranlılar Van'da, Bulgarlar Edirne'de yeni yılı karşıladı

İranlılar Van'da, Bulgarlar Edirne'de yeni yılı karşıladı
Toplumun çoğu yılbaşını evde kutlarken, Edirne ve Van'da kur farkının da etkisiyle Bulgaristan ve İran'dan gelen turistler mekanlarda eğlendi.

Edirne'de 2023 trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi ve eğlence mekanlarında gerçekleştirilen etkinliklerle karşılandı. Kutlamaların adreslerinden Saraçlar Caddesi'ni dolduran yüzlerce kişi, yerel sanatçıların konseriyle eğlendi.

Kentte eğlencenin bir başka adresi ise eğlence mekanları oldu. Eğlence mekanlarını dolduran Türk vatandaşların yanı sıra, Bulgar turistler de yeni yıl eğlencelerine ilgi gösterdi.

Bulgar turistler, Türk oyun havaları eşliğinde dans etti. Yeni yıla saniyeler kala sevdikleriyle 2023'ü karşılayan Bulgar turistler sonrasında ise eğlencelerine devam etti.

Türk Lirası'nın Bulgar Levası karşısında değer kaybetmesiyle, Bulgarlar normal zamanlarda da sıklıkla Edirne'ye giderek alışveriş yapıyor.

İranlılar Van'a akın etti

van-yilbasi.jpg

Ülkelerindeki resmi tatil ve izin günlerini geçirmek için Van'ı tercih eden İranlı turistler, yılbaşı programı için de yine kenti tercih etti.

İran sınırındaki Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan son bir hafta içinde 20 bine yakın İranlı yurda girdi. Gündüz kentin cadde ve sokaklarında alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldüren İranlılar, otellerdeki doluluk oranlarını yüzde 100'e ulaştırdı.

Van'daki eğlence mekanlarında ve otellerde düzenlenen yılbaşı programlarına katılan İranlılar, 2023'e gönüllerince eğlenerek girdi.

Konakladıkları otel ve kentteki eğlence mekanlarında düzenlenen eğlence programına katılan İranlı turistler, kendi müzikleriyle yeni yıla girdi. (DHA)

Gündem