Irkçılık tarihi dersinde ırkçılık: Siyah öğrencilere pamuk toplatan öğretmen açığa alındı

Irkçılık tarihi dersinde ırkçılık: Siyah öğrencilere pamuk toplatan öğretmen açığa alındı
ABD'de kölelik tarihini anlattığı derste siyah öğrencilere pamuk toplatan, beyaz öğrencilerin ise sınıftan çıkmasına izin veren öğretmen açığa alındı.

ABD'de ırkçılık ve kölelik tarihini anlattığı derste siyah öğrencilerine pamuk toplatan ırkçı bir öğretmen açığa alındı. New York eyaletinin Rochester kentinde yaşanan olayda, yedinci sınıf dersine giren sosyal bilgiler öğretmeninin sınıfa pamuk torbaları getirdiği ve öğrencilerden tohumları toplamalarını istediği belirtildi.

Öğrencilerden Janasia Brown, öğretmenin "Bu pamuk, bugün pamuk toplayacaksınız" dediğini, kendisinin "Bunu yapmayacağım" tepkisi gösterdiğinde de "İyi bir not almak için yap" yanıtını aldığını söyledi. Öğretmenin, pamuk toplamak istemeyen beyaz öğrencilerin dersten çıkmasına izin verdiği ama siyah öğrencileri zorla sınıfta tuttuğu da aktarıldı. Jahmiere O’Neal isimli beyaz öğrenci, "Kendi ırkımdan utandım" diye konuştu.

Bir başka derste de ırkçılık tarihini anlattığı iddiasıyla derse kelepçe getiren öğretmenin, velilerin de tepkisiyle açığa alındığı belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya