Müjdesi alkışlanmayan Nebati sitem etti: Akşam uyuşukluğu herhalde, daha ne istiyorsunuz

Müjdesi alkışlanmayan Nebati sitem etti: Akşam uyuşukluğu herhalde, daha ne istiyorsunuz
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş insanlarına verilecek krediden söz etti. Beklediği tepkiyi alamayan Bakan Nebati, "Akşam uyuşukluğu herhalde, yüzde 9'a kadar. Daha ne istiyorsunuz?" dedi. Nebati'nin bu sözlerinden sonra salonda cılız bir alkış yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısına katıldı. Bakan Nebati, "Kelimelerim arasında eşelenip, bağlamından kopartılarak, çarpıtılacak bir ifade bulmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Dün devrim arabalarına engel olanlar bugün elektrikli TOGG'a engel olamayacaklardır" dedi.

İş insanlarına kredi verileceğini söyleyen Bakan Nebati şöyle devam etti: "Bütün kredilerimiz TL bazlı ve yaşanan bu yüksek enflasyona rağmen önerdiğimiz, kullandırdığımız oranlar çok makul, uygulanabilir, ulaşılabilir ve Türk lirasına güven duymayı Türk lirası üzerinden işlem yapmayı hedefleyen bir anlayışın ürünü aslında.

Bu çerçevede 100 milyar lirası ihracatçılara 50 milyar lirası ise turizmcilere olmak üzere toplamda 150 milyar liralık uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanı sağlanacaktır. Söz konusu krediler ihracatı arttırıcı, ithalatı azaltıcı alanlara yönelik yapılan yatırımlara aktarılacak.

Bunlar arasından da yerli makine ve teçhizat yatırımları özendirilecektir. En az 3 en çok da 10 vadeli olarak kullanılacak bu kredilerin maliyeti neredeyse yüzde 9'a kadar inebiliyor. KOBİ'ler için 250 milyon lira ve KOBİ dişi firmaları için ise 1,5 milyar lira limit öngörmüş durumdayım. Bu kredilerde anapara faiz ödemesiz dönemi, kredi kullanım tarihinden itibaren 2 yıla kadar uygulanacaktır. Sayın Sanayi Odası üyelerimiz, 150 milyar lira, 50 milyar lirası turizm, 100 milyar lirası size verdiğimiz bir krediden bahsediyorum."

"AKŞAM UYUŞUKLUĞU HERHALDE DAHA NE İSTİYORSUNUZ?"

Ancak Bakan Nebati istediği karşılığı alamayınca, "Akşam uyuşukluğu, yüzde 9'a kadar. Daha ne istiyorsunuz?" diyerek sitemde bulundu. Bakan Nebati'nin bu sözlerinden sonra salondaki iş insanları cılız bir alkışla karşılık verdi.

Ekonomi