İSİAS Otel'de yaşamını yitirenlerin aileleri 'adalet' için yürüdü

İSİAS Otel'de yaşamını yitirenlerin aileleri 'adalet' için yürüdü
6 Şubat depreminde İSİAS Otel’de yaşamını yitiren KKTC’li öğrencilerin aileleri, “Adalete ışık tut” yürüyüşü yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Adıyaman’da yıkılan İSİAS Otel’de KKTC’li 35 sporcu öğrenci de hayatını kaybetti.

Depremde çocuklarını yitiren aileler, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ni kurdu ve ölen çocuklarını unutturmamak, adalet mücadelesi vermek için harekete geçti.

Aileler dün KKTC’de kayıpları için bir kez daha bir araya geldi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, depremde kaybettikleri yakınlarının ölümünde ‘olası kast’ olduğunu belirterek, “Adalete ışık tut” yürüyüşü yaptı.

Ellerinde meşalelerle yürüyen aileler “İSİAS ortak davamızdır” sloganını attı.

Yürüyüşe KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

"Suç belli cezası da belli"

Yürüyüşün sonunda dernek üyelerinin yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“6 Şubat tarihinden bu yana aldığımız her nefeste, her kalp atışımızda büyük bir hasretle andığımız şampiyon meleklerimiz adına bu akşam adalete ışık tutmak için yollardayız. Kısacık hayatlarında şenliklerle, kutlamalarla, spor karşılaşmaları ile bu şehrin sokaklarına neşe saçan can parçalarımızın hakkını aramak ve adalet adına meslek icra edenlere sesimizi duyurmak adına yollardayız.

Bu gece burada hep birlikte adalete ışık tutuyoruz. Çünkü suç belli cezası da belli. Adalet için mücadele esas şimdi başlıyor. Tüm suçluların olası kast ile yargılanması gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti adaletine sesleniyoruz suçluları olası kastla yargılayın ve cezalarını bu kapsamda verin.

"Deprem suçlularının cezası ancak olası kastla verilebilir"

Bizler var gücümüzle adalet için savaşacak, bilirkişi raporlarının da söylediği, herkesin bildiği gerçeği gösterecek, bu ahlaksız zihniyetlere hukukun üstünlüğünü ispatlayacağız.

Deprem suçlularının cezası ancak olası kastla verilebilir. Şunu net olarak tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz, gerekirse adalet yerini bulana dek dünyanın her yerinde son nefesimize kadar bu mücadele devam edecektir. Biz birlikte güçlüyüz." (ANKA)

Gündem