IŞİD Avrupa'yı tehdit etti, Ukrayna'daki savaş için 'fırsat' dedi

IŞİD Avrupa'yı tehdit etti, Ukrayna'daki savaş için 'fırsat' dedi
IŞİD, eski lideri Kureyşi'nin öldürülmesine ilişkin yayınladığı sesli mesajda 'intikam yemini' etti. Örgüt, Ukrayna'daki savaşı bir 'fırsat' olarak niteleyip Avrupa'yı tehdit etti.

IŞİD, lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin şubat ayında öldürülmesi hakkında yayımladığı sesli mesajda Avrupa'yı yeni saldırılarla tehdit etti. Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığına göre, Telegram'dan paylaşılan mesajda Ukrayna'daki savaşın da 'faydalanılması gereken bir fırsat' olduğu savunuldu.

Mesajda, örgütün sözcüsü Ebu Ömer el Muhacir'in, şubat ayında öldürülen Kureyşi'nin intikamının alınması için yemin ettiği belirtiliyor. Buna göre Muhacir, 'intikam' amaçlı yeni bir saldırı serisini ilan ediyor, Ukrayna'da 'haçlıların birbirleriyle savaştığını' belirterek ortaya çıkan 'fırsat'tan faydalanma tehdidi savuruyor.

Söz konusu mesaj, Muhacir'in 10 Mart'ta Kureyşi'nin ölümünü teyit etmesi sonrası ilk açıklama olma özelliğini taşıyor. Muhacir bu tarihte, Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü doğrulamış ve örgütün yeni liderinin Ebu Hasan el Haşimi el Kureyşi olduğunu duyurmuştu.

Örgütün eski lideri Kureyşi, 3 Şubat günü Suriye'nin İdlib vilayetinde, Türkiye sınırına yakın bir eve ABD tarafından düzenlenen baskın sırasında intihar yeleğini patlatarak ölmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya