IŞİD 'yalnız kurt' kitapçığıyla 'saldırı' talimatı verdi

IŞİD 'yalnız kurt'  kitapçığıyla 'saldırı' talimatı verdi
IŞİD iki ayrı sosyal mecra üzerinden yayımladığı “yalnız kurt” kitapçığında sempatizanlarına ve militanlarına saldırı yapma işareti verdi. Kitapçıkta, Batılı gibi giyinme, dikkat çekmemek için boyunlarına ucunda haç olan kolye takmaları tavsiye edildi. Kitapçıkta bomba yapımına ilişkin terör yöntemlerine de yer verildi.

IŞİD 'yalnız kurt' el kitapçığını, yetişkinlerin yer aldığı ancak çocukların da bilgisayar oyunu için tercih ettiği bir sosyal medya uygulaması ile arkadaşlık ve tanışma amaçlı kullanılan mecralardan birinde dolaşıma soktu.

Arı Gerçek'ten Hale Gönültaş'ın haberine göre 71 sayfadan oluşan kitapçık Türkçe, Arapça, Rusça, Farsça, Tacikçe, Özbekçe dillerinde yayımlandı.

Cezaevinden tahliye olanlara harekete geçme çağrısı

IŞİD tarafından yayımlanan 'yalnız kurt' el kitapçığında sempatizanlarına, cezaevinden tahliye olduktan sonra örgütle uzun süredir bağ kurmayan militanlarına harekete geçme, eylem çağrısı yaptı.

'Yalnız kurt' eylemcilerinin ‘turistlerin, Batılıların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde gözlem yaparken dikkat çekmemek için ucunda haç olan kolye takmaları' önerildi.

Kitapçıkta dikkat çekmemek için “kafirlere yönelik Türkiye, Avrupa, ABD ve Kanada'da 'yalnız kurt' eylemi yapacakların Batılılar gibi gömlek ya da tişört giyerek kolyeli hacı görünecek şekilde dışarda bırakmaları” gerektiği anlatıldı.

Pasaport ya da kimliğinde dini “müslüman’ yazan yalnız kurtların ise haç takmalarının taktik olarak hatalı olacağı belirtildi.

Patlayıcı madde yapımına dair bilgilendirme

Kitapçıkta yalnız kurtların yapabileceği eylemler ve eylemlerde kullanılacak patlayıcı maddelerin yapımına dair bilgilere de yer verildi.

Orman yangını başlatmak, park halindeki arabaları yakmak, lastik patlayıcılar hazırlamak, temini çok kolay olan iki yanıcı maddenin karıştırılmasındaki değerler, yaratacağı hasar miktarı, uzaktan kumandalı patlayıcı hazırlamakta kullanılacak maddeler, bu maddelerin temini ve düzeneğine ilişkin çizimli ve açıklamalı terör yöntemleri kitapçıkta yer aldı. Ayrıca militanların birbirleriyle işbirliği yapmaları, planladıkları saldırılar hakkındaki bilgileri çok kısıtlı tutmaları gerektiği de ifade edildi.

Bireysel hareket ettikleri için istihbarat elde edilmesi zor

'Yalnız kurt' kavramı, uluslararası terörle mücadele ve istihbarat terminolojisinde “alone wolf” olarak biliniyor. Yalnız kurt eylemcileri, bireysel olarak saldırılar gerçekleştiren teröristler olarak tanımlanıyor. (Kısa Dalga)

Gündem