IŞİD’in “Türkiye sorumlusu” Kasım Güler: “Suriye’ye gidip geldiğimi karakol komutanı da biliyordu”

IŞİD’in “Türkiye sorumlusu” Kasım Güler: “Suriye’ye gidip geldiğimi karakol komutanı da biliyordu”
IŞİD’in “Türkiye sorumlusu” olduğu iddia edilen ve yakalandıktan sonraki ifadeleri dikkat çeken Kasım Güler’den yeni iddialar: 2014-2015’te Türkiye – Suriye arasında gidip gelirdim. Karakol komutanı da biliyordu, o dönem sorun olmuyordu.

IŞİD’in “Türkiye sorumlusu” olduğu iddiasıyla yakalandıktan sonra Türkiye’ye getirilen Kasım Güler 2014-2015 yılları arasında ayda 2-3 kez Suriye – Türkiye arasında gelip gittiğini, bu durumu karakol komutanının da bildiğini ancak o dönemde bunun sorun olmadığını iddia etti.

Geçen yıl MİT Operasyonu ile Suriye’de yakalanıp Türkiye’ye getirilen Kasım Güler yakalandıktan sonra itirafçı olmuş ve dikkat çekici ifadeler vermişti. Güler ilk ifadelerinde, IŞİD’in Türkiye’de 12 ilde örgütlendiğini, İstanbul başta olmak üzere 6 ilde de silah gömdüğünü anlatmıştı. Güler’in “itiraf”larının en önemli bölümünü, “siyasi cinayet” iddiaları oluşturmuştu. Güler ilk ifadesinde, IŞİD’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik de suikast planı yaptığını iddia etmişti.

Kasım Güler bugün de Ankara’daki Gar katliamında dosyaları arılan firari sanıkların yargılandığı davada tanık olarak dinleniyor. 10 Ekim Ankara Katliamı Davası platformunun sosyal medya hesaplarından paylaştıkları bilgilere göre itirafçı Kasım Güler, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın bugünkü duruşmada da dikkat çekici iddialar gündeme getirdi.

“Tanık” sıfatıyla verdiği ifadede, “2014 yılında Konya’da düzenlenen El Kaide operasyonu sonrasında cezaevine girdiğini, salıverildikten sonra da o dönemde kurulan IŞİD’e katıldığını” belirterek, 2014-2105’te Türkiye – Suriye arasında ayda 2-3 kez gidip geliyordum. Bu durumu karakol komutanı da biliyordu. O dönem bir sorun olmuyordu” dedi. Güler, bu şekildeki gidiş gelişlerin o dönemde sıklıkla olduğunu belirtirken, “O dönem yalnız ben değil hem Türk hem de yabancı yüzlerce kişi sınırdan iki tarafa da geçerdi. Karakol sorun yapmazdı, bazen yakalansa da hemen bırakılırdı” ifadelerini kullandı.

Gündem