İşkenceyle öldürülen İlker Çakıroğlu cinayetinde şüpheli MHP yöneticisi

İşkenceyle öldürülen İlker Çakıroğlu cinayetinde şüpheli MHP yöneticisi
İstanbul’da iki hafta önce işlenen İlker Çakıroğlu cinayetinin şüphelilerinin Ziya Bandırmalıoğlu cinayetine karışan Fuat Çakıroğlu, Ayhan Çakıroğlu ve MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hasan Çakıroğlu olduğu belirtildi.

CENGİZ ERDİNÇ


İstanbul’da 29 Ocak gecesi kaybolan ve işkence edilmiş cesedi 30 Ocak günü Zeytinburnu Koç Üniversitesi Hastanesi önünde bulunan İlker Çakıroğlu’nun, eşi ve kardeşi bugün savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aile, şüpheliler Hasan Çakıroğlu, Fuat Çakır ve Ayhan Çakır’ın cezalandırılmasını istedi.

Şüphelilerin Alaattin Çakıcı, Fethi Yıldız ve Celal Adan gibi isimlerle fotoğraf verdiği hatırlatılan dilekçede, şüphelilerden Hasan Çakıroğlu’nun MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve İl Başkan Yardımcısı olduğuna dikkat çekildi.

İlker Çakıroğlu’ndan haber alamayan eşi ve kız kardeşi 30 Ocak günü polise başvurmuş, İlker Çakıroğlu’nun 29 Ocak gecesi Ayhan Çakır’a gelen “Abim Fuat seninle görüşecek bizim kafeye gel” telefonu üzerine saat 21.00’de Karaköy’de Çakıroğullarına ait Gamsız Meyhane’ye gitmek üzere evden çıktığını, son olarak gece 01.57’de eşine “iyiyim” mesajı gönderdiğini, ancak bir daha kendisinden haber alınamadığını bildirmişti.

adsiz-tasarim373.png
İşkence ile öldürülen İlker Çakıroğlu

İsmail Saymaz, Sözcü Gazetesindeki haberinde Çakıroğlu’nun kullandığı Audi marka aracın, 30 Ocak günü 08.04’de Koç Üniversitesi Hastanesi’ne girdiğini, ancak acil serviste durmayarak 08.06’da hastanenin önüne park edildiğine ilişkin görüntüleri yayınladı. Aynı gün akşam saatlerinde Çakıroğullarına yakın bir isim İlker Çakıroğlu’nun Koç Üniversitesi Hastanesi’nde olduğunu söyledi. İlker Çakıroğlu hastanede kaydı yoktu. Ama yakınları hastane önüne park edilmiş Audi aracı tanıdı.

İşkence izleri vardı

İlker Çakıroğlu, aracın arka koltuğundaydı. Kol ve ayakları kırılmış, kafasında ve vücudunun farklı yerlerinde işkence izleri vardı. Ailesi Çakıroğlu’nun kullandığı aracın sabah 05.30’da Anadolu yakasına geçtiğini, sabah 07.30’da tekrar Avrupa yakasına geçtiğini tespit etti.
İlker Çakıroğlu 1 Şubat’ta memleketi Of Hayrat’ta toprağa verildi.

İlker Çakıroğlu’nun avukatı Bülent Aybir’in cezaevinde bulunan Fuat Çakır'ın adını kullanarak insanları tehdit ettiği, Sakarya’daki bir işadamından para aldığı bunun üzerine Fuat Çakır'ın devreye girerek İlker Çakıroğlu ile görüşmek istediği ileri sürüldü.

Yeraltıyla ilgisi olmayan İlker Çakıroğlu, avukatı yüzünden olaya dahil olmuştu.

Susurluk çetesi üyesi Ziya Bandırmalıoğlu'nu öldürmüşlerdi

Cinayetten sonra Fuat Çakır, Ayhan Çakır ve Hasan Çakıroğlu’nun kayıplara karıştığı ileri sürüldü. Fuat Çakır ve Ayhan Çakır 20 Aralık 2021 gecesi İstanbul Kalamış’ta bir restoranda 25 milyon dolarlık bir yatın devri için çıkan tartışmada Susurluk çetesi üyesi olarak hüküm giyen eski özel timci Ziya Bandırmalıoğlu ve yanında bulunan emekli polis Şahin Arslan’ı öldürmüştü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kasten öldürme ve örgüt yöneticiliği suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Fuat ve Ayhan Çakır, geçen yıl Mayıs ayında, “kast olmadan sınırı aşan nefsi müdafaa” suçundan 2 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırılmış, infaz yasasından yararlanarak serbest kalmışlardı.

Çakıroğlu grubuna 12 Mart 2020’de yapılan operasyonda 5 ilde 54 şüpheliden 30’u yakalanmış, 14 tabanca, 4 pompalı tüfek, mermiler ele geçirilmişti. İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 38 sanıklı davada MHP İl Başkan Yardımcısı Hasan Çakıroğlu’nun lideri olduğu ileri sürülen Çakıroğlu grubunun Anadolu yakasında, tahsilat, işyerlerine çökme, kentsel dönüşüm projelerinde “racon keserek” nitelikli yağma, kasten öldürmeye teşebbüs, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlar işlediği ileri sürülüyordu. Bu dava savcı mütalaasıyla karar aşamasına yaklaştı.

Özel Haber