'İslami hassasiyetler' devreye girdi, Melek Mosso konseri iptal edildi

'İslami hassasiyetler' devreye girdi, Melek Mosso konseri iptal edildi
Isparta'da düzenlenecek Gül Festivali'nde sahne alması beklenen Melek Mosso'nun konseri AKP'li belediye tarafından iptal edildi.

Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde 3 Haziran’da sahne alacak olan Melek Mosso konserinin iptal edildiği öğrenildi.

Mosso ile ilgili daha önceki konserinde sarf ettiği bazı sözler nedeniyle bazı siyasi partiler konserin iptal edilmesini istemişti.

'İSLAMİ HASSASİYETLER' GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya, düzenlenecek Melek Mosso konseri için "Ülkemizde İslâmi hassasiyeti yüksek olarak bilinen ilimizde AKP belediyesince Gül Festivali namı ile düzenlenecek olan etkinliğe kültürümüze, inancımıza, ahlakımıza ve topyekun mukaddesatımıza saldırması ile bilinen Melek Mosso’nun sanatçı adı altında davet edilmiş olması, evliya yatağı olan ilimiz halkı tarafından şaşkınlıkla ve üzüntü ile karşılanmıştır.

Daha evvel de birilerinin 'Gül güzeli' namı ile kızlarımızı iffetlerinden soyma gayretine yardımcı olacak bu tür faaliyetlerin, son kuruşuna kadar halkımızın hizmetine harcanması icap eden milletin parasının bu tür müptezellere harcanması da ayrı bir üzüntü kaynağı olmaktadır.

Müslüman Türk kadınının başörtüsüne uzanan namahrem eli için Milli Mücadele başlatan bir milletin evlatlarına, soyunun soyuna bildiğiniz kadar diyecek kadar zelil birinin sanatçı adı altında halkımıza seyrettirilerek, milletin parasının bunlara aktarılması halkımızı derinden yaralamaktadır.

Yeniden Refah Partisi olarak bu yanlış ve yaralayıcı karardan bir an evvel vazgeçilerek düzeltilmesini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sanatçı Melek Mosso, daha önce verdiği bir konserinde kadınlara çağrıda bulunarak "Açmak istiyorsanız açın, konuşmak istiyorsanız konuşun. Kimsenin nasıl davranmanız gerektiğini, ne yapmanız gerektiğini, nasıl giyinmeniz gerektiğini söylemesine ihtiyacınız yok kızlar. Sizin kendi kanatlarınız var. Kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacınız yok. Uçun” ifadelerini kullanmıştı.

Kültür Sanat