İsmail Kartal'dan Fenerbahçe'ye yeni formül: Trabzonspor maçındaki kurgu belli oldu

İsmail Kartal'dan Fenerbahçe'ye yeni formül: Trabzonspor maçındaki kurgu belli oldu
Önemli sakatlıklar sonrası F.Bahçe’de planlar değişti. Oyun kurulumunu sol bek yerine stoper mevkiinde oynayacak olan Oosterwolde ile birlikte Ferdi Kadıoğlu gerçekleştirecek

Sakatlıklarla boğuşan F.Bahçe'de Trabzonspor maçında oyun planlarında değişime gidilecek. Serdar Aziz 1.5 ay, Alexander Djiku 3 hafta, Fred 2 hafta sahalardan uzak kalacak.

Rodrigo Becao'nun ise durumu netleşmese de 6 haftalık bir süreçte takımdan ayrı olması bekleniyor.

Kritik Trabzonspor ve Adana Demirspor karşılaşmaları kapıya dayanırken İsmail Kartal yeni hamlelere hazırlanıyor. Hücum etkinliklerinde 2-3-5 sistemini tercih eden deneyimli çalıştırıcı, Becao-Djiku'yu savunmada bekletiyordu.

Fred ile ataklar olgunlaşıyor, Ferdi ve Tadic ile devamında tehlikeli pozisyonlar üretiliyordu.

Hızlı hücum hazırlığı yapılıyor

Takımdaki sakatlıklardan sonra sistem değişikliğine gidecek olan sarı-lacivertliler geride Samet Akaydın ve Jayden Oosterwolde ile bekleyecek.

Özellikle Hollandalı oyuncunun topla çıkışlarını beğenen Kartal, 22 yaşındaki genç futbolcuyu geriden dribblingle çıkışlar üzerine çalıştırıyor.

İsmail Kartal, Edin Dzeko'ya atılacak uzun toplarla pozisyon bulmayı düşünürken Ferdi Kadıoğlu da bekten oyun kurulumunda daha fazla rol sahibi olacak.

İsmail Kartal PFDK'lık oldu

TFF Hukuk Müşavirliği, Pendikspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı PFDK'ya sevk etti. Kartal'ın, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalarından dolayı Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak disipline gönderildiği duyuruldu. Ayrıca Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ'ın da Gaziantep FK maçının ardından kullanmış olduğu ifadeler sebebiyle PFDK'lık olduğu bildirildi. (Kısa Dalga)

Spor