İsmail Ok'a yakın isimlerden İsmail Koncuk: AKP'ye geçmeyeceğim

İsmail Ok'a yakın isimlerden İsmail Koncuk: AKP'ye geçmeyeceğim
AKP'ye geçen İsmail Ok ile birlikte ortak kanun teklifi hazırlayan Adana Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk, kendisinin AKP'ye katılması gibi bir durumunun söz konusu olmadığını söyledi.

İYİ Parti'den istifa ettikten 2 yıl sonra dün AKP'ye katılan İsmail Ok bir hafta önce ilk olarak İYİ Parti’den ardından Zafer Partisi’nden istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve ilk önce CHP’den ardından da Memleket Partisi’nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile birlikte ortak imzayla kanun teklifi hazırlamıştı.

Üç bağımsız milletvekili, emeklilere verilen 100 TL'lik bayram ikramiyesinin asgari ücrete endekslenmesini ve tüm emeklilere yılda iki kez net asgari ücret tutarında ikramiye verilmesini önerdi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan İsmail Koncuk, İsmail Ok'un AK Parti’ye geçeceğini ilanından birkaç saat önce öğrendiğini söyledi.

Siyasi parti tercihinden dolayı dostluklarının Ok ile bitmeyeceğini ifade eden Koncuk, “İsmail Bey vatansever, Atatürkçü biridir. Nerede olursa olsun benim için değerlidir. Bizim dostluğumuzu siyaset belirlemiyor. İsmail ile sendikacılık dönemimizden beri dostuz” diye konuştu.

“Sizin için de AK Parti’ye katılmak gibi bir durum söz konusu olabilir mi” sorumuza Koncuk, “Benim açımdan AK Parti’ye katılmak gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir şey yok” yanıtını verdi.

Politika