İsmail Saymaz: AK Parti ihtimaldir ki bir avuç marjinale boyun büküp Özlem Zengin’i feda edecek

İsmail Saymaz: AK Parti ihtimaldir ki bir avuç marjinale boyun büküp Özlem Zengin’i feda edecek
Gazeteci İsmail Saymaz, 6284 sayılı yasa için “Kırmızı çizgimizdir” diyen ve bu sözleri nedeniyle ölüm tehditleri aldığını söyleyen AKP Genel Başkanvekili Özlem Zengin’in “feda edilebileceğini” söyledi.

Yeniden Refah Partisi (YRP), Cumhur İttifakı'na katılma şartı olarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebini öne sürmüştü.

Bu talebe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AKP Genel Başkanvekili Özlem Zengin’den tepki gelmişti. Zengin, yasa için "kırmızı çizgimizdir" ifadesini kullanmıştı.

Yanık ve Zengin’in açıklamalarının AKP’li erkeklerde rahatsızlık yarattığı gündeme gelirken, Özle Zengin, ölüm tehditleri aldığını katıldığı A Haber yayınında açıklamıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz, gelişmeler dair sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, şunları kaydetti:

"Tarikatlar, cemaatler ve bir avuç radikal İslamcı verdikleri destek karşılığında iktidardan diyet bekliyor. Bu diyet kadınların hürriyeti. İsterler ki… Erkek şiddet uygulayabilsin, birden çok ve reşit olmayan kızlarla evlenebilsin. Devlet eve karışmasın. Ağır çekim İranlaşma bu.

AK Parti iktidarı kaybetmemek için bir avuç marjinalin talebine göre kanun çıkarıp kanun kaldırıyor. Hüda Par ve YRP’nin katılımıyla ülkenin en aşırı sağ koalisyonu kuruluyor. Türkiye’nin 100 yıllık mücadeleyle elde ettiği tüm hukuki ve demokratik kazanımlar tehdit altında.

AK Parti ihtimaldir ki bir avuç marjinale boyun büküp Özlem Zengin’i feda edecek. Bu burada duracak sanıyorlar, asla durmayacak. Yarın okuyan kızlara ve çalışan kadınlara sıra gelecek. Ertesi gün… 'Eve otursunlar' diyecekler. 'Sokağa çıkmasınlar' diyecekler." (Kısa Dalga)

Politika