İsmail Saymaz: İmamoğlu, ‘artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez’ diyor

İsmail Saymaz: İmamoğlu, ‘artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez’ diyor
Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, CHP’de değişim tartışması başlatan Ekrem İmamoğlu’nun yakın çevresine “CHP değişmeden Türkiye değişmez. Artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez” dediği ileri sürüldü.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "iktidaricindegisim.org" sitesinde yayınladığı metnin ardından bundan sonraki yol haritasını aktardı. İmamoğlu’nun manifestosunun bu ayın ikinci yarısından itibaren netleşeceğini belirten Saymaz, İmamoğlu’nun yakın çevresine “Artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez” dediğini ileri sürdü.

Saymaz’ın yazısına göre, İmamoğlu'nun bir çalışma arkadaşı, “iktidaricindegişim” sitesinde yayınlanan metinle ilgili şunları söyledi:

“Hazır bir manifesto sunmak yerine, ki bu bir manifesto değil davet metnidir, ‘Gelin metni ve değişiklikleri beraber tasarlayalım' şeklinde bir yol deneniyor. İnsanların ve özelde sosyal demokratların katımının olmadığı bir değişim, değişimden başka şey ifade eder, liderlik sultası anlamına gelir.”

İsmail Saymaz, yazısında devamla şu bilgileri aktardı:

“İmamoğlu liderliğinde CHP yönetici, üye ve seçmenlerinin katıldığı demokratik bir süreç tasarlanıyor. Dün site açıldığında 100 bin kişi metni okudu. Katılımın daha da artacağı belirtiliyor. Metin temmuz ayı sonuna kadar tartışmaya açık kalacak. Yorum ve eleştiriler manifesto yazılırken dikkate alınacak.

İkinci hafta manifesto geliyor

İmamoğlu, bu haftadan itibaren CHP'nin önemli isimleriyle bir araya gelecek. Ardından kitle örgütü yöneticileriyle buluşacak. Bunlar arasında emek, iş, spor ve sanat dünyasından isimler olacak.

Temmuzun ikinci yarısından itibaren yol haritası ve manifesto netleşecek.

İmamoğlu ekibi mahalle delegesi seçimlerinde ilçe ve il kongrelerinde ağırlığını koyacak. Bazı ilçe ve illerde aday çıkarılırken, bazılarında adaylar desteklenecek. Öncelik İstanbul'a verilecek. İstanbul için çalışma ekipleri kuruldu.

Diyalog en aza indi

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki diyalogun en aza indiğini söylemek mümkün. İmamoğlu, yakın çevresine Kılıçdaroğlu ile diyalogun sonuç vermeyeceğine inandığını söylüyor. Önerilerini dile getirdiğinde Kılıçdaroğlu'nun "evet" deyip sonradan görüş değiştirdiğini ifade ediyor. Kılıçdaroğlu ile görüşmek için çabalamayacağını kaydediyor.

Tereddüt etmeden ‘CHP değişmeden Türkiye değişmez’ diye konuşuyor. ‘Artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez’ diyor. Hatta… Erdoğan'ın ‘İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır’ şeklindeki sözlerinin Kılıçdaroğlu tarafından ‘İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder’ diye değiştirilip kendisine laf atıldığını düşünüyor. İmamoğlu adaylığını ilan ettiği takdirde milletvekilleri arasındaki taraftarlarının artacağı ileri sürülüyor.” (Kısa Dalga)

Politika