İsmail Saymaz: Peker’in haklı olduğu anlaşıldı, Taşkesenlioğlu milletvekiliyken, şirketi İBB’den ihale almış

İsmail Saymaz: Peker’in haklı olduğu anlaşıldı, Taşkesenlioğlu milletvekiliyken, şirketi İBB’den ihale almış
Gazeteci İsmail Saymaz: "Maya, 2013 yılından 2017’ye kadar İBB’den tam 14 ihale aldı. ‘Davranış ve İş Geliştirme’, ‘Kurumsal Reorganizasyon’, ‘İş Hayatında İmaj Yönetimi ve Profesyonellik’, ‘Şoförlük’, ‘Saygı Kuralları’ eğitimleri ile bir toplantının organizasyonunu gerçekleştirdi."

Peker aralarında Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı'nın içinde olduğunu öne sürdüğü rüşvet ağıyla ilgili iddialarda bulunmuştu.

Sedat Peker, önceki gün attığı tweetlerde Zehra Taşkesenlioğlu’na ait Maya adlı şirket için "O tarihlerde AK Parti’de olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer AK Parti belediyelerine iş yapmışlar" demişti.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında " İddiayı İBB’ye sordum" dedi ve şu bilgileri aktardı:

"Peker’in haklı olduğu anlaşıldı.

Milletvekillerinin ticari faaliyet göstermesinde yasal engel yok. Ancak aldıkları yüksek maaş, para pul işlerine bulaşmamalarını gerektirmez mi?

Taşkesenlioğlu’na göre hayır! Milletvekili olduktan sonra bile elini AK Partili belediyelerden çekmemiş.

Maya, 2013 yılından 2017’ye kadar İBB’den tam 14 ihale aldı. ‘Davranış ve İş Geliştirme’, ‘Kurumsal Reorganizasyon’, ‘İş Hayatında İmaj Yönetimi ve Profesyonellik’, ‘Şoförlük’, ‘Saygı Kuralları’ eğitimleri ile bir toplantının organizasyonunu gerçekleştirdi.

Dördü Taşkesenlioğlu milletvekiliyken verildi.

Maya, toplam 1.575.797 TL kazandı.

Bu arada, şirketin AK Partili Zeytinburnu Belediyesi’nden çok sayıda ihale aldığı anlatılıyor."

YAZININ TAMAMI

Gündem