İsmail Saymaz Sözcü ile anlaştı, Halk TV veda ettirmedi

İsmail Saymaz Sözcü ile anlaştı, Halk TV veda ettirmedi
Gazeteci İsmail Saymaz, daha öncede bünyesinde bulunduğu Sözcü'ye geçme kararı aldı. Bu kararı sonrası Halk TV'ye veda etmek istese de ekrana çıkarılmadı.

Medyaradar, gazeteci İsmail Saymaz’ın Halk TV'den ayrılarak, Sözcü TV ve Sözcü Gazetesi'ne geçtiğini yazdı.

Aslında İsmail Saymaz’ın Sözcü’den aldığı ilk teklif değildi bu. Geçtiğimiz ay yayın hayatına başlayan Sözcü TV’nin başına gelen Alişer Delek’in ilk aradığı isimlerden biri de İsmail Saymaz’dı. Ancak Saymaz o teklifi reddetmişti.

İsmail Saymaz yakın çevresine kanal yönetimiyle arasında rahatsızlık olduğundan bahsettiği iddia edildi. Bu kulis Alişer Delek’in kulağına ulaşınca Sözcü TV Genel Müdürü bir kez daha İsmail Saymaz’a ulaştı.

Delek sonrasında yaşananları Medyaradar’a şöyle aktardı: "İsmail Saymaz'la çok eskiye dayalı bir arkadaşlığımız var. İsmail son dönemin en iyi muhabir ve gazetecisi. Görüşmemizde Sözcü TV'de beraber neler yapabileceğimizi konuştuk. Buradaki ekibi ve oluşan havayı sevdi. Sözcü'nün kendisinden beklentilerini aktardım. O da editöryal bir tercih yaptı ve Sözcü ailesine katılma kararı aldı.”

Halk TV patronu isim vermeden hedef aldı

Ancak bu durum Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun tepkisini çekti. İsmail Saymaz’ı kalmaya ikna edemeyen Mahiroğlu, isim vermeden sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eski ekran yüzünü hedef aldı:

"Sevgili Halk TV Dostları, sayenizde büyüyen HALK TV 'ye karşı bugüne kadar yapılan tüm saldırıları ve planları püskürttük ama teslim olmadık şimdi de seçime giderken son plânlarını devreye koyarak yolumuzdan döndüreceklerini sanıyorlar, bilsinler ki halkın gücü satılık değildir.”

Her ne kadar hiçbir isim telaffuz etmemiş olsa da Mahiroğlu’nun bu sözlerle hedef aldığı ismin İsmail Saymaz olduğu açık.

Vedasına izin verilmedi

Gerçek Gündem’in öğrendiği bilgiye göre İsmail Saymaz bugün Halk TV izleyicisine veda etmek istiyordu.

Her pazartesi günü olduğu gibi bugün 20.00'da yayımlanacak Kadri Gürsel ile 'Konuşmasak Olmaz' programına çıkarak vedalaşmak isteyen Saymaz’ın bu talebi kabul edilmedi. Program tanıtımları da yayınlanmadı.

Böylelikle Saymaz 2021 yılının Ağustos ayında başladığı Halk TV macerasına izleyicilerine veda etmeden son vermiş oldu.

Gündem