İsmailağa Cemaati'nde 'lider' kavgası: Hasan Kılıç defnedilmeden, Cübbeli yeni lideri ilan etti

İsmailağa Cemaati'nde 'lider' kavgası: Hasan Kılıç defnedilmeden, Cübbeli yeni lideri ilan etti
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç'ın ölümünün ardından yeniden lider tartışması ortaya çıktı. Kılıç daha defnedilmeden, Cübbeli Ahmet ile Hüseyin Avni ve Mustafa Özşimşekler gibi isimler kendilerine yeni ‘Emir’ (lider) olarak İbrahim Uslu'yu ilan etti. Cemaat definden sonra konuyla ilgili açıklama yapacağını bildirdi.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından yeni lider ilan edilen Hasan Kılıç dün vefat etti.

Cemaatin 'Hasan Efendi' olarak andığı Hasan Kılıç'ın vefatının ardından ilk adım, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den geldi.

Hasan Kılıç henüz defnedilmeden Ünlü, Hüseyin Avni ve Mustafa Özşimşekler gibi isimler kendilerine yeni 'Emir' olarak İbrahim Efendi olarak anılan İbrahim Uslu'yu seçtiklerini duyurdu.

Cübbeli Ahmet, “Merhûm Hasan Efendi Hocamızdan Sonra Mahmûd Efendi Hazretleri'nin Vekillerinin Emîri Olarak Kime Tâbi Oluyoruz?” diyerek bir video paylaştı.

Öte yandan İsmailağa Cemaati'nin konuya ilişkin defin işlemlerinin ardından açıklama yapacağı bildirildi.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun vefatından sonra Hasan Kılıç yeni şeyh olarak ilan edilmişti. Cübbeli ise Hasan Kılıç'ın şeyh olarak değil de bir 'büyük' olarak görülmekle sınırlı kalması gerektiğini savunmuştu. Cübbeli'nin cemaatle ilişiği kesilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem