İsmailağa Cemaati'nden Hünerlice'ye göre İsrail'e malzeme gönderilmesi İslam hukukuna uygun

İsmailağa Cemaati'nden Hünerlice'ye göre İsrail'e malzeme gönderilmesi İslam hukukuna uygun
İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice, Türkiye’nin, Gazze'de soykırımla suçlanan İsrail’e ürün sevkiyatını sürdürmesine karşı olmadığını söyledi. Hünerlice, 'İslam hukukunu' gerekçe gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye dönük saldırıları nedeni ile İsrail'e ve Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ağır sözlerle tepki gösterse de Türkiye'nin İsrail'le çeşitli ürünleri sevki sürüyor.

Türkiye'nin sevkiyatı sürdürmesi pekçok kesimden tepki toplarkan İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice'den destek geldi.

Hünerlice Türkiye’nin, Gazze'deki katliamları devam İsrail’e ticari sevkiyatlarına destek vererek, gıda göndermenin doğru olduğunu savundu.

Sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin vaazını paylaşan Hünerlice şunları söyledi:

“Bazılarımız diyor ki, ‘Vay efendim ülkemiz oraya niye malzeme gönderiyor?’ Ya hu tamam da burada savaş durumunda bile, İslam hukukumuz diyor ki, ‘Vatandaşın suçu yok.’ Savaş yapıyorsan 50 bin kişiyle orada 5 milyon insan var… 5 milyon insan açlıktan mı ölsün? İslam böyle bir şey yapmaz, insanları açlıktan öldürmez. Onun için ülkemizin oraya (İsrail’e) ürün göndermesine karşı değilim. Yahudi’ye silah gönderse, orada tamam… Oturulur, tartışılır.” (Kısa Dalga)

Gündem