İspanya'da 10 santimetre çapında dolu yağdı: 20 aylık bebek hayatını kaybetti

İspanya'da 10 santimetre çapında dolu yağdı: 20 aylık bebek hayatını kaybetti
İspanya'nın Katalonya bölgesindeki 10 dakikalık dolu yağışında başına dolu tanesi düşen bir bebek yaşamını yitirdi.

İspanya'nın Katalonya bölgesindeki Bisbal d'Emporda kasabasında yaşanan dolu fırtınasında 20 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Dolu tanelerinin çaplarının 10 santimetreyi bulduğu ve 10 dakika süren fırtınada yaklaşık 50 kişi kemik kırılması da dahil çeşitli şekillerde yaralandı.

Katalonya Meteoroloji Servisi, çapı10 santimetre olarak ölçülen bir dolu tanesinin fotoğrafını paylaştı. Yetkililer, bölgede 2002'den beri bu kadar büyük dolu tanelerinin görülmediğini açıkladı.

Başına dolu tanesi çarpan 20 aylık bebeğin Girona hastanesine kaldırılmasına rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Fırtınada çok sayıda evin çatısı hasar gördü, pencereler kırıldı, elektrik direkleri devrildi. Belediye Meclisi üyesi Carme Vall, yerel bir radyoya demecinde "Dolu sadece 10 dakika boyunca yağdı ama bu 10 dakika dehşet vericiydi" dedi. Yağış sırasında itfaiyeye de 40'dan fazla telefon geldiği belirtildi.

Yetkilier, yeniden dolu yağabileceğine ve daha büyük taneler düşebileceğine dair de uyarı yaptı.

Katalonya Meteoroloji Servisi'ne göre, bölgede dolu yağışı en sık mart ile eylül ayları arasında görülüyor. Ancak İspanya'da sıradışı biçimde sıcak geçen yaz, Akdeniz'in yılın bu zamanında normalden daha sıcak olması ve şiddetli tropik fırtına ihtimalinin daha yüksek olması anlamına geliyor. (Kısa Dalga)

Dünya