İspanya'da binler Filistin'e destek için yürüdü

İspanya'da binler Filistin'e destek için yürüdü
İspanya'nın Madrid ve Barselona başta olmak üzere ülkenin büyükşehirlerinde Filistin'e destek için geniş katılımlı gösteriler düzenlendi.

İnpanya'nın Başkenti Madrid'de "Her zaman Filistin Direnişinin Yanında" temasıyla sol görüşlü sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen gösterilere binlerce kişi katıldı.

Kent merkezinde ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyen İspanyollar, "Bu bir savaş değil, soykırım, "Katil İsrail", "İsrail'e boykot", "Yaşasın özgür Filistin", "Savaşa da terörizme de hayır" sloganları attı.

Çalışma Bakanı: İsrail savaş suçu işliyor

Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; gösteriye katılan İspanya Başbakan Yardımcısı, Çalışma Bakanı ve Sumar partisinin lideri Yolanda Diaz, basına yaptığı açıklamada, "İsrail, uluslararası insan haklarını açıkça ihlal ediyor. Gazze'de acil ateşkes ilan edilmeli. İsrail'in savaş suçu işlediği ortadadır. Bundan bahsederken, uluslararası hukuka aykırılıktan, hukuki sorumluların belirlenmesinden bahsediyoruz. Çifte standart uygulanmamalı." dedi.

Podemos lideri: Sessiz kalmayın

İsrail'e karşı Avrupa'da sesini yükselten ender bakanlardan biri olan İspanya Sosyal Haklar ve 2030 Ajandası Bakanı ve Podemos partisi lideri Ione Belarra da gösteriye katıldı.

Belarra, İsrail'in Gazze'de soykırım işlediğini belirtti. Bu etnik temizliğin durdurulması için acil ateşkes ilan edilmesi gerektiğini ve sorumluların yargıya götürülmesi gereğini dile getiren Belarra, Avrupa liderlerine yönelik "Sessiz kalmayın. Bizi bu soykırımın suç ortağı yapmayın ve harekete geçin. İsrail ile tüm diplomatik ilişkileri kesin." çağrısını yineledi. (Kısa Dalga)

Dünya