İspanya'da sahibinden satılık köy: 260 bin Euro

İspanya'da sahibinden satılık köy: 260 bin Euro
İspanya’nın kuzey batısında bulunan Salto de Castro isimli bir köy, 260 bin euroya satışa çıkarıldı. Portekiz sınırındaki yerleşim yeri başkent Madrid’e arabayla üç saat uzaklıkta bulunuyor.

İspanya'nın başkenti Madrid'e 3 saat uzaklıktaki Salto de Castro 30 yıldan uzun bir süredir terk edilmiş durumda. Sahibi köyü 2000’li yılların başında, bölgeyi turistler için çekim merkezi yapma amacıyla aldı, ancak euro bölgesindeki ekonomik kriz, bu hayalini gerçekleştirmesini engelledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre köyün sahibini temsil eden yatırım şirketinden Ronnie Rodríguez, “Toprak sahibi, buraya bir otel yapma amacındaydı ama olmadı. Ancak halen projenin hayata geçebilmesini ister” dedi. Köyde, 44 ev, bir otel, okul ve belediyenin yüzme havuzu ile bir askeri kışla da bulunuyor. Köyün reklamının yer aldığı websitesi reklamında, 80’li yaşlarındaki toprak sahibinin sözleri de yer alıyor. Bu kişi, “Satıyorum çünkü şehirdeyim ve artık masraflarını karşılayamıyorum” diyor.

Satılık köy reklamı büyük ilgi çekti ve bir hafta içinde internet sayfasını 50 binden fazla kişi ziyaret etti. Olası alıcılar arasında Rusya, Belçika, Fransa ve İngiltere’den kişiler yer alıyor.

Dünya