İspanya'dan Filistin'e akın akın destek: 'Nehirden denize Filistin kazanacak'

İspanya'dan Filistin'e akın akın destek: 'Nehirden denize Filistin kazanacak'
İspanya genelinde, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla gösteriler düzenlendi. Binlerce kişi sokaklara dökülerek Gazze'de yaşananlara tepki gösterdi.

İspanya'nın Madrid, Barselona, Valensiya, Granada, Bilbao gibi büyük kentleri başta olmak üzere ülke genelinde meydanlara inen İspanyollar, ülkelerine ve Avrupa hükûmetlerine "Ateşkes için İsrail'e baskı yapın, soykırımı durdurun." çağrısı yaptı.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Başkent Madrid'de Sol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Filistin bayrakları taşıyarak "Katil İsrail", "Nehirden denize Filistin kazanacak", "Netanyahu hapse", "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

'Netanyahu Mahkemeye'

Çok sayıda STK'nin destek verdiği eylemde okunan manifestoda, "Filistin halkının maruz kaldığı soykırımdan ve işgalden kurtarılmasının uluslararası toplumun görevi olduğu" vurgulanarak İspanya ve Avrupa hükûmetlerine "Gazze'deki saldırıları, sürekli ayrımcılığı ve insan hakları ihlallerini durdurmaları" çağrısında bulundu.

Diğer yandan Madrid'deki 5 metro istasyonunun ismini değiştirerek eylem yapan bir grup aktivist, buralara "Filistin Cumhuriyeti", "Netanyahu Mahkemeye", "Ölüler", "İmhayı durdurun", "Gazze Şeridi" şeklinde isimler koyarak "Özgür Filistin" yazan kağıtlar yapıştırdı. (Kısa Dalga)

Dünya