Isparta'da 2 öğrencili okul

Isparta'da 2 öğrencili okul
Isparta’nın Güneyce köyündeki ilkokul, iki öğrenciyle eğitim veriyor. Okulda birleştirilmiş sınıf modeli uygulanıyor.

Isparta’da merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Güneyce köyündeki ilkokulunda sadece 2 öğrenciyle eğitim öğretim yapılıyor. Öğrencilerden biri 1., diğeri 4. sınıfta ders görüyor.

Kentin Güneyce köyünde, halkın çoğunluğu hayvancılık ve tarım ile uğraşıyor. Yıllar geçtikçe çeşitli nedenlerle, başta genç nüfus olmak üzere köyde yaşayanların sayısı azaldı, 330’a kadar düştü. 1970'li yıllara dayanan tek katlı ve tek sınıflı Güneyce İlkokulu'nda da öğrenci sayısı, her geçen gün azaldı.

Son olarak okulda 2022- 2023 eğitim-öğretim yılına 2 öğrenci ile başlandı. Bu yıl okula başlayan Fatma Gülsüm Yavuz ile 4'üncü sınıf öğrencisi Nisanur Karaboğa, aynı sınıfta birlikte ders görüyor. Girişine '1-A' ve '4-A' yazılı tek sınıfta, yan yana konulan 2 sırada oturan Fatma Gülsüm ve Nisanur, köye atanan ilkokul öğretmeni ile ders yapıyor. Teneffüslerde ise bahçedeki oyun parkında oynayan Fatma Gülsüm ve Nisanur, okula beraber gelip, gidiyor.

Güneyce köyü muhtarı Yaşar Korkmaz, daha önceleri 100'e yakın öğrencinin bulunduğu okulda, şu anda 2 kişi ile eğitimin devam ettiğini söyledi. Devletin 1 öğrenci olsa bile köyde okul açtığını söyleyen Korkmaz, "Bunun için mutlu ve gururluyuz. Devletimiz her zaman milletinin yanında. Bir öğretmenimiz ve okulda bir de görevli personelimiz var. Eğitim- öğretim yılı başlamadan okulumuzun badanası ve tamiratları yapıldı" dedi. (DHA)

Gündem